Oğul Butto'nun ilk mesajı Facebook'ta
Pakistan'ın eski Başbakanlarından olan annesi Benazir Butto'nun öldürülmesinin ardından Pakistan Halkın Partisi'nin başına getirilen oğul Bilavel Butto, ilk mesajlarını internetin en ünlü sosyal iletişim sitelerinden olan Facebook üzerinden verdi.
Hem dedesi hem de annesi Pakistan siyasetine kurban giden Bilavel, annesini kaybettikten sonraki en kapsamlı açıklamasını yapmak için İnterneti seçti.
Bilavel Butto, Facebook'ta listesinde bulunan yaklaşık bin 200 arkadaşına gönderdiği mesajında "doğuştan lider olmadığını" kabul ediyor. Butto, mesajında "Ben sadece bir öğrenciyim. Öğrencilerin yaptığı şeyleri yapıyorum; küçük hatalar yapıyorum, abur cubur yiyorum, Buffy izliyorum ve en önemlisi de öğreniyorum" diye kaydediyor.
Partinin başkanlığına atandıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında babası sık sık sözünü kesmiş olmasına rağmen oğul Butto'nun, dünya ile iletişim kurmak için ileride İnterneti sıkça kullanacağı yorumları yapılıyor.
İnternet kullanıcıları da Butto'ya oldukça ilgi gösteriyor. Şimdiden Butto için sadece Facebook'ta 12 grup kurulmuş. Bunlardan biri de "Oğul Butto'yu öldürmeyelim; çünkü o çok çekici". Diğer bir popüler grubun ismi ise "Yürü Bilavel, bütün genç nesil seninle birlikte". Facebook'ta ilgi çeken gruplardan birinin adı ise "Bilavel Butto Zardari. O nereden geliyor?"
Facebook'ta bugüne kadar Bilavel hakkında 26 grup kurulmuş. Aralarında "Benazir'den sonra Pakistan'ın Bilavel yönetsin" adlı gruplar gibi çoğu Bilavel'e destek vermek için kurulmuş olsa da genç Butto aleyhinde olanlar da var. Bunlardan bazıları şu isimleri taşıyor: "Bilavel Butto bombadır", "Butto çocuğu en az mağara adamı kadar çekicidir" "Tereyağlı tavuktan ve ekmekten sonra gelen en iyi şey, sıcak ve acılı Bhutto"
Facebook'ta ayrıca Benazir Butto için kurulmuş bir Türk grubu da bulunuyor. "Benazir Butto anısına" adını taşıyan grubun şimdilik 64 üyesi bulunuyor. Grup özetinde kısa bir hayat hikâyesi verilen Benazir Butto için "başımız sağ olsun" ifadesi kullanılıyor.
160 milyon nüfuslu Pakistan'da 10 milyon civarında olan genç nüfusun internette çevrimiçi oluyor. Bu rakam giderek de artıyor. Bilavel Butto'nun iletişimi aracı olarak İnterneti seçmesi, özellikle gençler tarafından olumlu karşılanırken, Benazir Butto'ya en fazla destek veren Sindh gibi kırsal bölgelerde internetin kısıtlı olması ise handikap olarak yorumlanıyor.
Ayrıca bir anda gündeme düşmesinin ardından Oxford'da eğitimini sürdüren Bilavel hakkında çeşitli fotoğraflar da değer kazandı. Son olarak Bilavel'in arkadaşlarından birisi, Bilavel'in üzerinde "şeytan" kostümü olduğu halde bir fotoğrafını yayınladı.
CİHAN
Yayın tarihi: 3 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/03//haber,1647310E005043E4BEB7221F4F42023D.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.