Şu an
1 Aralık 2007 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
1 Aralık 2007, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Mönüde masaj da var
Hem bar hem kulüp hem de restoran olan Supper Club, müşterilerine yemeğin yanında ilginç hizmetler de veren bir mekân. Burada ayakkabılarınızı çıkarıp, yayıldığınız minderlerde karidesinizi tadarken masaj da yaptırabiliyorsunuz. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Kırmızı üzümden beyaz şarap
Mesleğini bırakıp kendini üzüm yetiştirmeye ve şarap yapmaya adayan ünlü mimar Reşit Soley, bu işte de en az mimarlığı kadar adından söz ettiriyor. Soley'le nasıl böyle bir 'deliliğe' giriştiğini ve şarapçılıkla ilgili dünyadaki son gelişmeleri konuştuk. ...
Kasapta seç, önünde ye!
İstinye Park'ın alt katındaki pazar yerinde açılan Günaydın Kasap'tan, hem etinizi alabilirsiniz hem de istediğiniz eti pişirtip dükkânın önündeki masalarda yiyebilirsiniz. "Eski kebapçılıkta et, kemiği çıkarılmış ama hiçbir işlem görmemiş vaziyette dükkânın önünde giriş kapısının sol tarafında ...
Başka türlü bir meyhane
Alışılmış meyhaneler gibi karanlık ve kasvetli bir ortam bekliyorsanız Elmadağ Meyhanesi sizi şaşırtabilir. Şık ve aydınlık dekorasyonu, güler yüzlü garsonları ve 20 çeşit mezesiyle bu meyhane, müşterileri için samimi bir ortam yaratıyor. ...
Yemeyenin lokumunu yerler
Kahve, baklava derken Rumlar şimdi de lokumu AB'ye tescil ettirdi. Kıbrıs Rum kesiminden bir imalatçı, 'Geroskipou Lokumu' adıyla lokuma sahip çıkmaya çalışıyor. Türk üreticiler ise bu kararı "Hem bizim lokumumuzu yiyorlar hem de kendi adlarını tescil ettiriyorlar," diye şaşkınlıkla karşıladı. ...
Bit Pazarı'nda Esnaf Lokantası
İzmir'de 41 yıldır hizmet veren Uğur Lokantası, ciğer sarması ve kuzu tandırıyla meşhur, mütevazı bir mekân. Zeytinyağı Ayvalık'tan, tereyağı ise Urfa'dan geliyor. Birkaç yıl önce Selanik'te, kentin en iyi halk tipi lokantalarından birinin hâlâ Osmanlı döneminden kalma 'Bit Pazarı' adıyla anılan ...
Kömür ızgarasında pişen etin kokusu yeter
Emre Mermer'in kendi çiftliğinde yetiştirdiği etlerin satışını yaptığı Dükkan'ın yanında, yeni açtığı Steakhouse, etseverleri ziyadesiyle memnun ediyor. Tahta masalarında yer bulabilirseniz hemen oturun. Fiyatlar ucuz değil ama kalite tartışılmaz. ...
Fransız usulü öğle yemeği
Tepebaşı'ndaki Le Petit Bistro, beyaz masa örtüleri, zarif bardak ve tabaklarla yemek yemenin keyfini çıkarmak isteyenler için uygun bir adres... Mönüde Fransız mutfağının en iddialı yemeklerine yer verilmiş. Sırf 'Tart Tatin' için bile gidilebilir. ...
Markalar iştah açar
İstinye Park'ın en üst katındaki Masa Restoran'da lezzetli yemekler yerken dışarıdaki lüks mağazaların vitrinlerini de seyredebilirsiniz. Meydandaki lüks markalara inat buradaki fiyatlar çok uygun. Yıllar önce Hollywood'un Beverly Hills semtindeki Rodeo Drive Caddesi'ne götürmüşlerdi beni. ...
Caz var ama içki yok
Dev Hi-Fi kolonlarından caz ve klasik müzik duyulan Fauna restoran, son derece özgün yemekler sunuyor. İçkisiz olan restoranda saat 19.30'a kadar servis var. Bir zamanlar sadece balıkçıların, manav ve zahirecilerin, kısacası yiyecek malzemesi satanların doldurduğu Kadıköy Çarşısı'nda, son yıllarda ...
Mis kokan yemekler
Yolunuz Mısır Çarşısı'na düşerse, İstanbul yemeklerini 50 yıldır aynı lezzetle sunan Pandeli'ye mutlaka uğrayın. Yerini bulmak biraz zor ama çarşıya gelen turistleri ve o enfes tereyağı kokusunu takip edin, yanılmazsınız. Bugünlerde Mısır Çarşısı dolup taşıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
İster pizza ister sarma
Ufak bir mola!
Balık yemenin zamanı geldi
Tarsus kebabı Adana'ya karşı
Edirne'den İstanbul'a taze köfte
Gözümüz doydu, karnımız şikâyetçi
Çeşme'de İtalyan rüzgârı
Saz eserleri eşliğinde çilingir sofrası
Şehirden çarpıcı bir yemek manzarası
Yazarlar
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Refik Durbaş
Alışveriş
Oda değil, eğlence merkezi
Özellikle metropollerde büyüyen çocuklar, odalarında daha çok vakit geçiriyor. Durum böyle olunca da çocuk odasının ...
Camın büyüsü evleri sardı
Yeşiller, morlar, kırmızılar... Dekorasyonda daha çok ilgi görmeye başlayan cam objeler, canlı renkleri kadar farklı ...
Soğuklara rağmen şıklık
1 Kış mevsiminde hangi aksesuarlar moda? (Bahar-İzmir) Aksesuar kullanmayı seviyorsanız, bu kış koleksiyonları tam ...
Spor
Ya Cole ya Koller
Diatta, Ricardinho ve Higuain'i göndermeyi planlayan Beşiktaş bir stoper bir de forvet alacak. ...
Platini'den devrim
UEFA Başkanı, seçilmeden önce sözünü verdiği devrimi yaptı. 2009 yılında geçerli olacak değişikliklerle Şampiyonlar ...
Appiah korkusu
Futbol Ekstra Dergisi'ne göre 24 Aralık'ta 28 yaşından gün alacak olan Appiah, FIFA kurallarına göre kalan 1 yılda ...
Cuma
Ocakbaşı
Doya doya et yemek isteyenlerin aklına ilk gelen yer ocakbaşı. Bir yandan gözünüzün önünde pişen çöp şişleri ve ...
Modada takım değişikliği
Moda dünyası son birkaç sezondur altın çağını yaşayan elbiselerden sıkılmaya başladı. ...
Beyazperdede efsaneler haftası
Hollywood yapımı destan filmlerinin en yenisi olan Beowulf: Ölümsüz Savaşçı'da bir kahramanlık hikâyesi anlatılıyor. ...
Dünya
'Bize oy vermezseniz aşağılanmayı göze alın'
Rusya lideri parlamento seçimlerine kendi kurduğu partinin ilk sıra adayı olarak katılıyor. ...
Viagra karşılığı oy skandalı
Tayland'da gelecek ayki seçimlerde oy toplamak için adaylar farklı yöntemler deniyor. ...