kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Kasım 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
16.11.2007
Perfect Stranger/Kusursuz Yabancı (Sony Pics) Film: * * * / DVD ekstralar: Yok
Özellikle oyuncularının çekiciliği nedeniyle dikkatleri toplayan bu film, bazı zorlama sahneler içerse de, yeterince merak ve heyecan uyandıran bir gerilim. Araştırmacı gazeteci Rowena Price'ın (Halle Berry) arkadaşı, evli reklam şirketi patronu (Bruce Willis) ile kırıştırırken öldürülür. Price reklamcıdan şüphelenir ve başka kimlikle onunla flörte başlar. Kedi fare oyunu çok geçmeden beklenmedik boyutlar kazanacaktır. Willis'in yüzü suyu hürmetine dikkatinize sunulur. Ekstra aramayın; yok.

Factory Girl/Edie (D Home) Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
1960'ların çılgın New York'uyla ilgili en çarpıcı filmlerden biri. Yıllarca yere göğe sığdırılamayan Andy Warhol'un ismi etrafında rüya gibi sunulan bir bohem çevreyi hızlı bir montaj anlatımı ama gerçekçi bir kurguyla anlatıyor. Warhol'un gözbebeği Edie Sedgwick'in yıldızı, Bob Dylan'a âşık olmasıyla sönmeye başlayacaktır. Çünkü Warhol onu kıskançlıkla aforoz edecektir. Sienna Miller, Edie rolünde fena değil, ama esas yıldız Warhol rolündeki Guy Pearce. Ekstralar arasında 'gerçek Edie' belgeseli de mutlu edici.

Shrek the Third/Shrek Üç (Dreamworks/ Tiglon) Film: * * * / DVD ekstralar: * * * * *
İlk ikisi kadar eğlenceli midir? Eveet! Shrek bu kez mecburiyetten kral. Zira kayınpeder Harold öbür dünyaya göçüverir. Bizimki kendisini kral olarak hiç mi hiç sevmediği törenlerle baş başa bulur. Bu arada Fiona hamile kaldığını açıklar. Shrek bakar ki olacak gibi değil, Harold'un tek veliahtı Arthur'u bulmak üzere yanında eşek ve çizmeli kediyle yola koyulur. Bu arada fırsattan istifade çekici Prens Fiona ve arkadaşlarını esir almayı becerecektir. Gene müthiş espriler ve absürt sahneler... Özel seçenekler dört dörtlük.

Broken Flowers/Kırık Çiçekler (Assanat) Film: * * * * / DVD ekstralar: * * *
Jim Jarmusch'u pek sevmeyen biri olarak bu filmine tutulduğumu belirteyim. O da bir gün olgunlaşacaktı; nihayet olmuş. Robin Williams gibi, kendisine komedi dışında ciddi rol arayan Bill Murray, başarılı bir Don Johnston çiziyor. Müzmin bekâr ve zampara Don, son sevgilisi onu terk edince fena olur. Buhrana girer. Tam bu sırada eski bir sevgilisi, isim vermeden ondan doğan çocuğunun 19 yaşına bastığını yazar. Don, oğlunu bulmak için eski sevgililerini aramaya başlar. Enfes bir 'road movie'; felsefe dolu.
Haberin fotoğrafları