Şu an
11 Kasım 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
11 Kasım 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
İspanyollar yemek için yaşar
Yemek trendleri her geçen gün değişiyor. Bir dönem İtalyan mutfağının yıldızı parlıyor, bir dönem eriştesi ve suşisiyle Uzakdoğu mutfağının. Şu sıralar ise Londra, New York gibi büyük şehirlerde tapas modası esiyor. İspanyol mutfağının ufak mezeleri olan tapaslar ister içki yanında yeniyor, ister ana öğün olarak. Pep Manubens de İspanya'nın en ünlü tapas restoranlarından Cal Pep'in sahibi ve şefi. Manubens'in müşterileri arasında Woody Allen, Nicholas Cage gibi isimler var. The New York Times 'ın gurme editörü İspanya'da uçaktan iner inmez Manubens'e gittiğini söylüyor. Ama İstinye Park içinde açılan Pep Tapas'ın mönüsünü düzenlemek için ülkemize gelen Manubens, en çok menemeni seviyor. Ünlü şef ile İspanyol mezelerinin sırrını konuştuk...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yiyecek-içecekler de zamanla moda olup demode olabiliyor. Uzun zaman burun kıvırdığımız az pişmiş bonfile, şu sıralar davetlerin vazgeçilmezi. Lüks kırmızı et modası butik kasapları da beraberinde getirdi; çoğunluğu erkek olan kasaplar da yerlerini kadınlara bıraktı. ...
Şeflerin dünya turu
Dünyanın en ünlü ve yetenekli şefleri, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak marifetlerini sergiliyor. İşte uçuklukta sınır tanımayan gösterilerin yer aldığı, yemek sektöründe son trendlerin sergilendiği ve şeflerin adeta birbiriyle yarıştığı bu lezzet festivallerinin ...
'Risottonun kralını yaparım'
İtalyan mutfağı neden tüm dünyada çok tutuyor, risottoya en çok hangi malzeme yakışıyor, pişen şarap sosuna ne oluyor? Tüm bunları Milanolu ünlü şef Giacomo anlattı. Da Giacomo, Milano'nun en meşhur restoranlarından biri. ...
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer oldu. Filipinler'e yerleşen Yaran, pastalarıyla şimdi de Filipin sosyetesinin gözdesi. ...
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Diğer Gurme Haberleri
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Fas mutfağının kadın şefleri
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
'E' harfiyle besleniyoruz
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Yazarlar
AHMET ÖRS
Kestanesiz kış geçmez
Önce mis gibi kestane kebap kokusu burnuma çalındı. ...
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Karnımda hâlâ kelebekler uçuşuyor
Sarp Akkartal *Diğer mankenler biriyle beraberse onu insanların gözüne sokmaya çalışır. Deniz başka türlüdür. ...
Mardinli kadına bıttım fırsatı
Mardinli kadınlar elde ürettikleri meşhur bıttım sabunlarını beş yıldızlı otellere satarak, hem aile bütçelerine katkıda ...
Felsefi spa'lar
Spa'lar artık sadece güzellik merkezi olarak hizmet vermiyor, Uzakdoğu felsefelerine sadık kalınarak uygulanan ...
Teknoloji
Daktilo tuşlarından duydukları sesle teknolojiye direniyorlar
Bilgisayar teknolojisinde yaşanan tüm gelişmelere rağmen daktilo meraklıları alışkanlıklarından vazgeçmiyor. ...
Google benzinliklerde bilgi pompalayacak
İnternetin en büyük arama motoru, şimdi de yolunu kaybeden sürücülere yardım eli uzatıyor. ...
Cepten internete erişim yüzde 1,8'de kaldı
Tüketicilerin cep telefonu kullanım eğilimlerine ilişkin yapılan araştırmada, cep telefonundan internet erişim oranı ...