kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En merak edilen sorular ve yanıtları

Tülin KERMEN
İLİŞKİLİ HABERLER
En merak edilen sorular ve yanıtları
Her pazar en büyük zevklerimden biri, sabah kahvemi de alıp, yatağımda bilgisayarımı açmak ve sizlerden gelen e-mailleri okumak! 'Ne yapalım, nasıl yapalım, nereden alalım?' gibi bir sürü soru geliyor. İşte bu sorulardan bazılarını, sizin de merak edebileceğinizi düşündüm...

* Bir göğsüm diğerinden bir beden küçük, dengeyi nasıl sağlayabilirim? Büyük göğsünüze göre sutyen alın. Sutyenlerin içinde, daha büyük göstermek için destekler vardır. İşte bunlardan birini de küçük olan göğsünüze yerleştirin. Böylelikle her iki göğsünüzün dengeli gözükmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi, bikini ve mayolarınızda da uygulayabilirsiniz.

* Bu sezon taç çok moda ama bir süre sonra başımda ağrı yapıyor. Ne yapabilirim? Plastik olanları gerçekten başı ağrıtıyor. Kalın kartondan veya süngerli kumaş kaplı olanları ise hiçbir ağrı vermiyor. Onları denemenizi tavsiye ederim.

* Alışverişe çıkarken nelere dikkat etmeliyim? Şimdiki haliniz için alışveriş yapın. İster kafanızda, ister bir kağıda; ihtiyaçlarınızın veya istediklerinizin listenizi yapın. Bu liste sizin rehberiniz olacaktır. Alışverişe yalnız çıkın. Tabii bir profesyonelle (alışveriş danışmanı ile) değilseniz. Ama kahve veya yemek arasını arkadaşlarınıza ayırın. İlk gördüğünüzü asla almayın. Belki yan mağazada daha ucuzu, daha çok taksitlisi vardır. Asla 'Bu da işimi görür'e razı olmayın. Çünkü aslında alışverişin tanımı; 'istediğinizi bilin ve onu bulmak için keyifli vakit geçirin'dir.

* Ayaklarım biraz taraklı, her ayakkabı aldığımda burun bölgelerini genişletmek için tamirciye vermek zorunda kalıyorum. Bunun daha ucuz ve evde halledebileceğim bir yolu yok mu? Tabii ki var, hem de yüzyıllardır... Anneannemden kalma bir yöntem bu; gazete kağıdını sirkeleyin ve ayakkabının burnuna koyun. Bu durumda 2-3 gün beklettikten sonra genişlediğini göreceksiniz. Bu arada işlem bittikten sonra ayakkabıyı mutlaka havalandırın.

* Yiyeceklerin olduğu gibi kıyafetlerin de son kullanma tarihi var mı? Evet, var. Ve bu zaman sadece kıyafetler görünüm olarak eskidiğinde gelmiyor! Mesela jimnastik ayakkabınızı, her gün spora giderken giyiyorsanız; yani 6 ay boyunca haftada 3 gün giyiyorsanız, 1 yıllık ömrü var demektir. Dış görünüş olarak size sağlam geliyor olabilir ama vücudunuza aynı desteği veremez. Sutyenlerinizin de ömrü vardır. Çünkü lastikleri ve teli, bir süre sonra ilk alındığı gibi sağlam olmaz. Elde yıkanan sutyenlerin ömrü daha uzun olur. Yaklaşık 10 ayda bir sutyeninizi emekliye ayırıp, yenisini almalısınız. Aslında en iyi yöntem sevdiğiniz modelden yedekli almaktır. Bir deri ayakkabı en fazla bir gün giyilmeli, diğer gün de başka bir ayakkabı tercih edilmelidir. Böylelikle hem ayağınız dinlenir hem de ayakkabınızın ömrü uzar.
Haberin fotoğrafları