kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nisuaz salatası

Başlangıç için kaz ciğeri

20.10.2007
"Mönü fazla kalabalık değil; Fransız yemekleri ağırlıkta... Soğan çorbası ile başlayan mönüde, nisuaz salatası, kızarmış ekmek, kuru üzüm, elma ve Hint mutfağının tatlı, baharlı turşusu chutney ile servis edilen kaz ciğeri, başlangıç yemekleri arasında dikkati çekiyor. Dana carpaccio, hamburger, Sezar ve Grek salataları ise geleneklerine düşkün bir Fransız'ın keyfini kaçırmaya yetecek, yabancı mutfaklardan mönüye sızmış diğer bazı spesiyaliteler... Yanında karamelize soğan, mantar ve yeşil biberle hazırlanan, ıspanak sote ve kızarmış patatesle sunulan bonfile, iç börülceli kırmızı şarap soslu antrkot, arpacık soğan, patates ve safranlı pırasa ile servis edilen somon, ana yemekler. Fransız mutfağının en iddialı spesiyalitelerine de yer verilmiş mönüde. Örneğin bir tür deniz ürünleri çorbası olan bouillabaisse ya da Fransız usulü kurufasulye diye özetleyebileceğimiz cassoulet bu kategoriden. Sofraya oturur oturmaz önünüze fırından yeni çıkmış küçük ekmeklerle zeytin ezmesi getiriliyor. Açsanız sadece bu nefis ekmeklerle doyup kalkmanız bile mümkün."