kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu.

Yalçınbayır'dan AKP'ye eleştiri
ESKİ
AKP Bursa milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, yeni anayasa çalışmalarının bir parti kaynaklı olmasının şık olmadığını belirterek, AKP'nin yöntemini yanlış bulduğunu söyledi. Yalçınbayır, yeni anayasa tartışmalarıyla toplumda çatışmaya dönüşen bir ortam yaşandığına dikkat çekerek, "Yeni metin iyi hazırlanmış bir metin ve güzel. Ancak, birkaç maddeye odaklanmanın esası gözden kaçırdığını bilmek gerekir. Özellikle türban, eğitim gibi kritik maddeleri değiştirme yöntemi yanlış" dedi. "Bu teklifin bir parti kaynaklı olması şık değil" diyen Yalçınbayır şöyle konuştu: "AKP'nin, yöntemi yanlış. Anayasa hazırlanırken, katılımcı ve çoğulcu desteğiyle sürecin işlemesi lazım. Elbette, YÖK'te görüşlerini belirleyecek. Türbana odaklanıp o nedenle anayasa değişiyor demek yeterli değil. Türbanın çözümü konuşunda ki yöntem yanlış."

Anayasa notları
ŞANLIURFA'DA
bazı sivil toplum örgütleri üyeleri, Anayasa değişikliği hakkındaki isteklerini küçük kağıtlara yazarak Karakoyun İş Merkezi önünde kurdukları panoya astı. Grup adına açıklama yapan İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mustafa Arısüt, "Bizler Anayasanın tümünün değiştirilerek sivil bir Anayasa yapılmasını istiyoruz'' dedi.

Japon büyükelçi türbanı sordu
ÜNİVERSİTELERE
türban serbestisi getiren anayasa taslağıyla ilgili tartışmalar sürerken, AB elçilerinden sonra Japon elçi de AK Parti'ye türbanı sordu. Sivil anayasa komisyonu başkanı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat'la görüşen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tomoyuki Abe, "Üniversitelere türbanlı öğrenciler girebilecek mi? Böyle bir değişiklik yapacak mısınız?" dedi. Fırat ise, Japon elçiye türbanla ilgili kaçamak yanıt vermeyi yeğlerken, çalışmaların sürdüğünü ve taslağın henüz ortaya çıkmadığını vurguladı. Japon elçi Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değişip değişmeyeceği, Cumhurbaşkanının yetkilerinin kısıtlanıp kısıtlanmayacağı ve Kürtçe dilde eğitimin taslakta bulunup bulunmadığını sordu. Fırat elçiye haksız eleştiriler aldıklarını söyledi.