kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Beşiktaş yorumları

Cüneyt Türkmen / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Beşiktaş, deplasmanda Ankaraspor ile 0-0 berabere kaldı. Siyah-beyazlıların ortaya vasat futbol bolca eleştiri alırken hakem Vedat Yüksel'in Beşiktaş'ın bir golünü iptal etmesi spor yazarları tarafından yanlış bir karar olarak değerlendirildi...

ÖMER ÜRÜNDÜL: 5 DAKİKA YETMEDİ (SABAH)

Beşiktaş son 5 dakika hariç sergilediği verimsiz futbolla Ankara deplasmanında iki puan bıraktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sahaya sürdüğü iki ön liberolu takım tertibi ilk yarıda oyuna hükmeden bir görüntü veremedi. Hiçbir pozisyon bulunamadı.

... Sonra yapılan oyuncu değişiklikleri ile oyun dengelendi ve son 5 dakikada da Beşiktaş rakip kaleye ciddi ataklar yaptı. Son saniyede de kaleci hatası ile bir gol buldular. Ama o dakikaya kadar çok başarılı bir yönetim gösteren Vedat Yüksel, bu net golü Nobre'nin elle temas ettiği gerekçesiyle iptal etti ve yardımcısının kurbanı oldu...

KAZIM KANAT: TERTEMİZ GOL GİTTİ (SABAH)

Sevgili Sağlam; iki önemli starını (Ricardinho ve Delgado) Marsilya maçına sakladın. Ne kadar saçma! Hiç olmazsa ikisini birer devre oynatsan belki bir mantığı olurdu. Şunu unutma ki, generali olmayan bir ordu, kurşun askerler gibidir.

Ciddi bir eleştirim de hakem Vedat Yüksel'e... Dinle genç hakem. FIFA'nın şu son fauller ve fena hareketler (12.kural) talimatını bir daha oku ve öğren. Futbolcu evine ekmeği ayağı ile götürüyor, bu bir. İkincisi ve önemlisi Tello'nun ortasında dokunma bile yok. Hem Beşiktaş'ın tertemiz golünü yedin hem de "Elle oynadın" diye Nobre'ye sarı kart gösterdin (Yardımcı hakem Adil Sinem; pozisyonu yanlış görüp, hem orta hakemini yaktın hem de Beşiktaş'ı).

İLKER ATEŞ: BARİZ GOL (FOTOMAÇ)

Başından sonuna kadar rotasını bulamayan berbat bir maç izledik. İftar vaktine denk geldiği için midir nedir, sahadaki futbolcular ve tribündeki seyircilerde ramazan mahmurluğu vardı. Beşiktaş'ı çözmekte zorlandım. Sanki salı günkü büyük maçı düşünüyor gibiydiler. Ankara'da yenilmeyeyim, ileride bunu telafi ederim havasında bir Beşiktaş vardı sahada.

... Ne olduysa son dakikada oldu. Soldan Tello kale içine o klasik ortalarından birisini indirdi, kaleci Senecky tuttuğu topu elinden kaçırdı ve Beşiktaşlı futbolcular gol diye santraya koşmaya başladılar. Sonrada birden bire geriye döndüler. Bariz golün iptal edilmesinin şaşkınlığını yaşıyorlardı. Hakemin o ana kadar maçta bir kusuru yoktu ama bu günahı da affedilir cinsten değildi.

KORKUT GÖZE: YANLIŞ KALDIRDIN (HÜRRİYET)

Beşiktaş alışkanlık haline getirdi. Her maçın özellikle ilk 45 dakikalık bölümünü temposuz ve ağır adımlarla oynuyor...

... Bu uyuşuk tempo, her fırsatta Beşiktaş'ı ateşlemek için tepinen tribündeki taraftarların da ritmini bozdu. Hep birlikte bağıran seyircinin heyecanı, her geçen dakika kayboldu. Yine de tribünlerin temposu, Beşiktaş ile kıyaslanmayacak oranda yüksekti.

... Bunları bir kenara itiyorum. Beşiktaş'ın maçı kazanması mümkün değildi. Ancak, bir pozisyon Beşiktaş'ı bu kaostan kurtarabilirdi.
Son anda kaleci Senecky'nin yediği gol. Bu sürpriz gol Beşiktaş'ı kurtarabilirdi. Ancak, maçın yan hakemi Adil Sinem'in bayrağına takıldı.
Pozisyonda Nobre'nin topa eli ile hiçbir müdahalesi yoktu...

İSMAİL ER: KAYBOLAN PUANLAR (HÜRRİYET)

Beşiktaş, Ankaraspor deplasmanında kaybettiği puanları çok arayacak. Sezon başından bu yana her hafta değişik kadro sahaya süren teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sistemini ne izleyen bizler, ne de sahadakiler çözebildi.

Diatta'nın ne oyun okuyuşu, ne de tekniği Gökhan Zan'ın yanına yaklaşamaz. Hele Higuain'e forvet demek, Bobo, Nobre ve Burak Yılmaz'a ihanettir. Hatta Denizli'ye kiralık verilen Gökhan Güleç'e haksızlıktır...

... Hakem Vedat Yüksel'in, kalecinin elinden kaçırdığı topu gol olarak değerlendirmemesi, bu yılın en önemli hakem faciasından biri olarak kalacak. Ve maç da tarihi golü sayılmayan müsabaka olarak anılacak.

MUSTAFA DENİZLİ: KOMUTANSIZ ORDULAR... (MİLLİYET)

Maç başladıktan bir müddet sonra iki takımı da izlerken, hiç alakası olmayan, futbolla bağdaşmayan bir görüntü geldi gözlerimin önüne...
Savaşan iki küçük ordu düşünün. Bir tanesi iyi savaşmak istiyor, ama bunu gerçekleştirecek bir komutandan yoksun. Bu küçük orduyu yönetecek komutanlar alanda yok. Diğeri ise lejyonerlerden kurulu ve ülkesi için savaşmayan bir ordu görüntüsünde. Beşiktaş ile Ankaraspor'un kısaca dünkü görüntüleri böyleydi.

... Dün son derece başarılı bir görüntü veren Senecky, Beşiktaşlılara adeta, "Siz gol atamazsınız. Bu kadar kurtarıştan sonra onu da ben yerine getireyim" dedi, fakat buna da maçın hakemi müsaade etmedi. Halbuki Beşiktaş'ın kazandığı golde hiçbir şey yoktu.

Beşiktaş'ın golü verilseydi sadece maçı kazanacaktı. Kazanmak için yeterli futbolu oynadığını veya gerekenleri yaptığını söylemek ise doğru olmaz. Sonuçta maç başlarken neyse biterken de değişen fazla bir şey yoktu.

Diatta dün ilk kez forma giydi. "Beşiktaş'ın aradığı bir futbolcu mu?" diye soracak olursanız, bu bir bilinmeyen olarak akıllarda kalmaya devam edecek.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 5 4 1 0 14 2 13
2 Beşiktaş 5 3 2 0 4 1 11
3 Sivas 4 3 0 1 5 2 9
Tümünü göster...
4 İ.B.B. Spor 5 3 0 2 6 5 9
5 Trabzon 4 2 2 0 8 2 8
6 Kayseri 5 2 2 1 9 6 8
7 Ankaragücü 5 2 2 1 7 6 8
8 Fenerbahçe 5 2 2 1 5 5 8
9 V.Manisa 5 2 1 2 9 9 7
10 Gaziantep 5 2 0 3 7 8 6
11 Kasımpaşa 5 2 0 3 5 7 6
12 Bursa 5 1 2 2 4 4 5
13 Denizli 5 1 2 2 7 8 5
14 G.Birliği 5 1 1 3 6 9 4
15 G.B. Oftaş 5 1 1 3 3 6 4
16 Ç.Rize 5 1 1 3 5 13 4
17 Konya 5 0 3 2 4 11 3
18 Ankaraspor 5 0 2 3 4 8 2
18:00
Trabzonspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
20:30
İ.B.B. Spor - Bursaspor
Turkcell Süper Lig
20:30
Gaziantepspor - Kayserispor
Turkcell Süper Lig
20:30
Gençlerbirliği - V. Manisaspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Galatasaray - Konyaspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor 0  
  Beşiktaş 0  
 Sivas 1  
  G.B. Oftaş 0  
 Denizli 0  
  Kasımpaşa 1  
 Fenerbahçe 1  
  Ç.Rize 1  
 Trabzon 0  
  Ankaragücü 0  
 Gaziantep 4  
  Kayseri 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Bursa 0  
 G.Birliği 0  
  V.Manisa 2  
 Galatasaray 6  
  Konya 0  
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Ankaragücü İ.B.B. Spor Cuma 20:30  
 V.Manisa Trabzon Cuma 20:30  
 Konya G.Birliği Cumartesi 20:30  
 Beşiktaş Denizli Cumartesi 20:30  
 Kasımpaşa Galatasaray Pazar 17:00  
 Bursa Fenerbahçe Pazar 20:30  
 Kayseri Ankaraspor Pazar 20:30  
 G.B. Oftaş Gaziantep Pazar 20:30  
 Ç.Rize Sivas Pazar 20:30