Tatlıdan sonra ayran için!
Dişlerin çürümesini en fazla tatlılar etkiliyor. Uzmanlar, tatlılardan sonra süt ürünlerinin tüketilmesinin çürüğü engellediğini açıkladı. Meyve suları, kek, kurabiye, şekerleme, sütlü tatlılar, sert kıvamlı şekerler, karamel, gofret, çikolata ve muz gibi yiyeceklerin dişlerde çürük oluşturma riskini artırdığını söyleyen Acıbadem Hastanesi Dişhekimi Nihan Hızır, öğünlerden sonra ve ara öğünlerde çiklet çiğnemenin de çürük riskini azalttığını belirtti. Süt, ayran ve peynir tüketilmesinin, ağız ortamındaki tükürük içeriğindeki kalsiyum, flor ve fosfor ile çürüğe karşı doğal bir savunma sağladığını anlatan International Hospital Dişhekimi Oğuzhan Özdemir de, vücudun şeker ihtiyacının meyve ve sebze tüketerek karşılanmasını önerdi. Özdemir, Türkiye'de süt ve ayran tüketiminin yılda yüzde 15-25 seviyesinde olmasına karşın, çay ve kolalı içeceklerin tüketiminin yüzde 50'lerde olduğuna da dikkat çekti.
Yayın tarihi: 10 Eylül 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/10/gny/haber,7C3B39D3D9F1408EB1EDBFC604535B89.html
Tüm hakları saklıdır.