kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öncelikle kendimi dinliyorum çünkü üretmek zorunda olduğunuz için öncelikle kendinizi dinlemek zorundasınız. Erkan Oğur'u dinleyebildiğim kadar dinlerim. Tasavvufu modern olarak dinlemeyi seviyorum.

Müziğimle herkesi kucaklamak istiyorum

ZEYNEP GÜLER GÜNAYDIN
Müzik dünyasında 'Her şeye rağmen' ve 'Sen Gibi' adlı iki albümüyle yerini bulan Nev, üç yıl aradan sonra yeni albümü 'Işığım ve Gölgem' ile geri döndü. Nev ve Naim Korudağ prodüktörlüğünde 1.5 yılda hazırlanan albümde, tüm şarkılar genç şarkıcıya ait... Fotoğrafçılık sayesinde tanıştığı gölgenin kendisini çok etkilediğini belirten Nev, şarkılarında 80'lerin naif ve lirik anlayışını 2000'lerin sounduyla birleştiriyor. Yeni albümünü, "İstedim ki deniz gibi olsun; hem sığ, hem derin... Sanmayın başkadır niyetim, sadece kucaklamak istedim!" sözleriyle özetleyen Nev, 'Işığım ve Gölgem'i ayrılık, acı, mizah gibi temalara değinen bir albüm olarak tanımlıyor...

* Albümün kartonetinde şöyle yazıyor: "Işığın ve cismin olduğu yerde gölge vardır. Gölge; karanlık değil, ışığın eksikliğidir. O yüzden eksik yanlarımızla yüzleşmeli ve bizi ışığa götürmesine izin vermeliyiz. Yeter ki gölgemiz kendi gölgemiz olsun!" Bunun anlamı, vermek istediği mesaj nedir? Son dönemde fotoğrafçılığa merak saldım ve gölgeyle tanıştım. Daha önce 'Ayna ve Suret'in şarkısını yapmak istiyordum ama daha sonra gölgeyle tanışınca gölgeyi araştırma fırsatım oldu. Gölge; ışığın olduğu her yerde var. Gölge demek karanlık demek değil, eksiklik demek. Işığın eksikliği demek! Gölgemizin bizden daha büyük olmaması gerekiyor, ışığımızın bizden daha yukarıda olması gerekiyor. Bu albümü kendi gölgesine sahip çıkan bir albüm olarak tanımlayabilirim.

ALBÜMDE HER ŞEY TAMAM

* Albümün ismi fotoğrafçılık merakınız nedeniyle mi 'Işığım ve Gölgem' oldu? Evet... Söylem olarak da deniz gibi olsun istedim. Hem sığ, hem derin. Deniz imgesi hayatımda çok önemlidir. Dalgıcım ve denizci bir babanın oğluyum. Denizin sığ tarafları çok eğlencelidir ama yoz olması anlamına gelmez. Her iki tarafı da ayrı keyiflidir benim için.

* Kendinizi bir sürü yerden besliyorsunuz yani... Beslenmek zorundayım; aynı duvarlara çarpmanın bir anlamı yok. Bu albümde olması gereken her şey yerli yerinde. Bir tık daha kendini yenileyen bir albüm. Kendi stüdyomda, prodüktörlüğünü kendim yaparak çoğu enstrümanı da kendim çalarak hazırladım.

* Bu albümünüzün müzikalite açısından yükseldiğini düşünüyor musunuz? Tarzınızda ne gibi farklılıklar oldu? Yüzde 100! İlk albüm de arkasında yüzde 100 durabileceğim bir albümdü, ikinci albümde eksiklerim vardı... O albüme 10 üzerinden 7 vermiştim. Yeni albümüm, Nev serüveninde değişmemesi gerekenlerin yerli yerinde olduğu, kendi eksiklerini tamamlayan bir albüm oldu. İnsanların eğlenceli taraflarımı da görmelerini istiyorum. Alternatif durmaktansa, kucaklayabileceği herkese göz kırpan biri olmak istiyorum. Ben müziğimle kucaklamazsam kimseye ulaşamam.

* Şarkılarınızın hikayelerinden bahsedebilir miyiz biraz? 'Susma', bir erkeğin bir kadına seslenişi. Klip şarkım 'Sükut-u Hayal' çok sıkı bir parça! 'Kelebek', onu incitmeden sevebilmeyi anlatan bir şarkı. 'Cevriye Cabbar'da muzipliği müziğe taşıdım. 'Gölge'de 'Apollon ve Kuzgun'un hikayesini; 'Kör Kuyular'da haksız yere ölen binlerce insanı, 'Gül Bahçesi'nde çocukluğumun geçtiği Koşuyolu'nu; 'Aşk Meydanı' ve 'Sevmek İçin Burdayım'da ise kadın-erkek ilişkilerini anlatıyorum.