kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Malezya için şeriat taslağı hazırlanıyor

Türbanlı kraliçenin askeri törene katılmasıyla tartışma alevlendi. Adalet Bakanı, tüm ülkede şeriat uygulanması için düğmeye bastı..
Güney Asya ülkesi Malezya önceki gün İngiltere'den bağımsızlığının 50'nci yıldönümünü törenlerle kutladı. Yarım asırlık bağımsızlık geçmişinde modern ve laik bir devlet yolunda ilerleyen ülkede İslami yükseliş korkusu yaşanıyor. Adalet Bakanı Ahmed Firuz'un yasalarda şeriat kurallarına dayalı bir değişiklik yapılması gerektiğini açıklaması, laiklerin ve muhalefetin tepkisini çekti.

'AŞIRI DİNCİLİĞİ YOK EDECEĞİM'
Ülkede nüfusun yüzde 45'ini oluşturan gayrimüslimlere karşı açılan davalarda da şeriat uygulanmaya başlaması laik kesimleri korkutuyor. ABD Başkanı George W. Bush'un "Liderliğine hayranım" diyerek övdüğü Malezya Başbakanı Ahmed Bedevi, "Aşırı dinciliği ülkemizden yok etmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Söylentilerle tüm kesimleriyle birlik olarak savaşacağız" dedi. Ancak kabinesindeki bakanların şeriat isteğine göz kırptığı konuşuluyor. Kraliçe Zahire'nin protokole türbanla gelmesi de dikkat çekti.