kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yağ mantısı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABERLER
Yağ mantısı nasıl yapılır?
Yeter Hanım'ın ustası olduğu yağ mantısı, mayalı hamurun içine kıyma konularak yapılan içli köfteye benzeyen ve yağda kızartılarak hazırlanan Kayseri'ye özgü bir mantı. Tarifi ise şöyle:

* Malzemeler: 1 bardak süt, kibrit kutusu kadar pakmaya, 2 yumurta, yarım su bardağı zeytinyağı, un, tuz, 250 gr. kıyma, karabiber, maydanoz.

*
Hazırlanışı: Pakmaya sulandırılır, yumurta, süt, tuz, un katılır ve yumuşak bir hamur yapılır. Mayalandırılan hamur alınıp parçalara bölünür, 3 mm. kalınlığında açılır. 5x5 büyüklüğünde kareler kesilir. Ortasına kıymalı harç konulur, gül şeklinde kapatılır, kızgın yağ ile kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt, salçalı biberli sos dökülerek servis yapılır.