Hamileler ve emziren anneler fast food gıdadan uzak durmalı
Gebe kadınlar ve süt veren annelerde kansere sebep olabilen 'acrylamid' adlı kimyasal ajanı içeren gıdaların kısıtlanması veya kullanılmaması gerektiği açıklandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Kazandı; acrylamid oranı yüksek yiyeceklerin ısıtılmış nişastalı gıdalar, özellikle patates cipsleri, yüksek ısılarda kızartılmış patatesler, bisküviler, fırın ürünleri, ızgara yemekler ve filtre kahve olduğunu söyledi. Hamile ve yeni doğan bebeklerin bu maddenin zararlı etkilerine karşı korunması gerektiğini belirten Kazandı, "Acrylamid, bebeklerin zihinsel gelişiminde de zararlı etkilere yol açabilir. Bu açıdan fast food gıda tüketimine dikkat edilmeli" dedi.
Yayın tarihi: 15 Temmuz 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/15/gny/haber,4211D09F656A4FC4B5A069DA92F9A92E.html
Tüm hakları saklıdır.