Sanal seks caiz midir?
"Sanal seks yalnızca bir fantezidir ama eşler birbirini chat yoluyla aldatıyorsa bunun adı zinadır"
Sanal seks caiz mi?
İslama Göre Cinsel Hayat kitabının yazarı İlahiyatçı Ali Rıza Demircan ile Balıklı Rum İnternet Bağımlılığı Bölümü Sorumlusu Psikiyatrist Dr. Gürkan Odabaşıoğlu, internette sanal seksi kendi bakış açıları ile tartıştılar.
Dr. Gürkan Odabaşıoğlu: "Sanal seks yalnızca bir fantezidir ama eşler birbirini chat yoluyla aldatıyorsa bunun adı zinadır"
Sanal seks fantezi mi, cinsel sapkınlık mı? Ne amaçla bakıldığına bağlı. Normal cinsel ilişkinin tamamen yerini almışsa cinsel sapkınlığa doğru gider. Kişinin günlük hayatında cinsellik devam ediyor, bu arada sanal seksle de tatmin olmuyorsa bu durumda fantezi olarak kabul edilebilir.
Sanal seks, cinsel hastalıklara karşı korunma yöntemi olabilir mi? Cinsel hastalıktan korunmak için, bir ilişki modeli olarak kullanılması çok mantıklı değil. İnsanların birbirine dokunmalarını, bu cinsel hastalık fobisi engelleyemez. Başka yollarla korunabilirler.
Neden
çekici geliyor? Çünkü gizem söz konusu. Karşıdaki insan çoğu zaman görünmüyor, uzaktan bir ilişki kurma çabası daha heyecanlı gelebiliyor. Tanımadığı biriyle çok özel bir durumu, seksi paylaşmak çekici geliyor.
Kimler daha fazla yapıyor? Yetişkinler arasında daha yaygın. Gençler interneti çok kullansalar da ilişkilerinde fiziksel teması daha fazla seviyorlar. Sanal seks yetişkinler, özellikle de erkekler arasında daha yaygın.
Sanal zina olur mu? Olur, neden olmasın? Sanal seks, normal ilişkiden farklı bir yerde değil. Burada da düşünce bazında hatta bunun ilerisinde aldatma olur. Son dönemde yaşanan chat cinayetlerine baktığımızda, aldatma ve hayal kırıklığı hikayeleri görüyoruz. İnsanlar aynı derecede etkileniyorlar.
Ali Rıza Demircan: "Sanal seks haramdır, günahtır ama İslama göre cinsel ilişki gerçekleşmediği için zina olarak kabul edilemez" Sanal seks fantezi mi, cinsel sapkınlık mı? Eşler arasında kalma koşuluyla bu tür cinsel fantezilere yer verilebilir. Eş olmayan çiftler arasında cinsel fantezilerin bütün türleri yasak kapsamına girer. Yani haramdır.
Sanal seks, cinsel hastalıklara karşı korunma yöntemi olabilir mi? Cinsel hastalıklara karşı alınacak tek korunma yöntemi, evli olmayan çiftlerin asla ilişkiye girmemeleridir. Eğer kişi Müslümansa, kendisini ve cinselliğini yaratan Allah'ın ona zinayı, eşcinselliği ve lezbiyenliği haram kıldığını bilmelidir.
Neden çekici geliyor? İnsanlar yasaklara karşı arzu duyarlar ancak inançlarından hareketle iradelerini kullanarak bazı arzularını engellerler. Ya da arzularını meşru bir yolla yani evlilik yoluyla tatmin etmeye çalışırlar.
Kimler daha fazla yapıyor? İslami açıdan bilgili olmayan gençlik bu işe yöneliyor. İlahiyatçılara, medya yetkililerine ve eğitim kurumlarına iş düşüyor. Gençleri uyaralım.
Sanal zina olur mu? Zina, erkek ve kadının evlilik bağı olmaksızın yaptıkları cinsel ilişkidir. İnternet yolu ile yanıltma, aldatma, ümit verme haramdır, günahtır. Ama İslam dinindeki anlamıyla zina olmaz. Cinsel ilişki gerçekleşmediği için, sevişmek dahi zina olarak tanımlanmaz. Haramdır ama zina değildir.
ESRA TÜZÜN
|