|
 |
 |

İadesi istenen İranlı: Canım size emanet
Zimmetine para geçirerek sevgilisiyle Türkiye'ye kaçan İranlı kadın, "İade edilirsem öldürürler. Canım size emanet" dedi.
İran'da çalıştığı bankadan zimmetine 570 bin dolar geçiren sevgilisiyle birlikte Türkiye'ye kaçan İranlı kadın, İran makamlarının resmi iade talebi savcı tarafından kabul edilebilir bulununca öldürüleceğini söyleyerek "Canım size emanet" dedi. İranlı Maryam Yakpouyfard iade edilmesi halinde yataklık suçundan 10 yıla kadar hapis ile zina suçundan 100 kırbaç cezasına çarptırılacak.
TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI... Savcı Fethi Türkmen, esas hakkındaki mütalaasında İran adli makamlarından gönderilen yazıda, iadesi istenen kadının hakkında sadece zimmet suçundan soruşturma bulunduğunu ve bu gerekçeyle iadesinin istendiğine dikkat çekti. Savcı Türkmen, 'geri verme talebinin kabul edilebilir' olduğunu belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tercüman aracılığıyla son sözü sorulan Maryam Yakpouyfard, "Teşekkür ederim. Takdir sizindir. Canım size emanet" dedi. Avukatı Berkant Yulaf da "Olay uluslararası boyutta olduğundan araştırma için süre istiyorum" diye konuştu. Mahkeme, savunmalarını hazırlamaları için sanık ve avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.
Orhan YURTSEVER-İSTANBUL/ MERKEZ
|