kapat
   
27 Mart 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
»Siyaset
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
MHP: Erdoğan, Öcalan'ın yoldaşı
MHP: Erdoğan, Öcalan'ın yoldaşı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Abdullah Öcalan'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "sayın" dediği iddiaları konusunda "Erdoğan'ın safı belli olmuştur. O, bundan sonra Apo'nun yoldaşıdır" dedi.

Şandır, yaptığı yazılı açıklamada "Bir radyo konuşmasında şehitler için 'kelle' deyimini kullanarak terörist başına iki defa 'sayın' diye hitap ettiğini reddetmeyen Recep Tayyip Erdoğan, tüm görevlerinden istifa etmeli ve taşıdığı sıfatların tamamını terk etmelidir. Bir insan katile saygılar sunuyorsa kesinlikle saygıya layık olamaz" dedi.

"Şehitlerine değil şehitlerin katiline saygı duyan kişi millet adına hiçbir görevde bulunamaz" diyen Şandır, "Recep Tayyip Erdoğan, terörist başına sayın dedi mi demedi mi, şehitler için kelle dedi mi demedi mi" diye sorarken, şöyle devam etti:

"Bu hususu açıklamak sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu konu Yargının takip edeceği bir suç konusu olmaktan önce bir ahlak meselesidir, bir zihniyetin şuur altının dışa vurumu ve suçüstü yakalanmasıdır. 'sayın' hitabının sehven söylendiği ihtimalini kabul edebilmek şehitler için 'kelle' nitelemesinin terbiyesizliğini ortadan kaldıramaz. Kaldı ki sözün sahibi her iki konuda da bir açıklama yapmamakta ısrar etmekte hatta başkalarını suçlamak cüretini göstermektedir."

Şandır, "Bu sözleri içimize sindirecek miyiz" derken, vicdan sahibi herkesi öncelikle AKP yöneticilerini ve AKP'ye oy veren vatandaşları şehitlerin huzurunda dürüstçe düşünmeye ve cevap vermeye davet etti. Şandır, şöyle devam etti:

"Milletten özür dilemekten ısrarla kaçınan Recep Tayyip Erdoğan'ı cezalandırmayı şehitlerimize mi bırakacağız, hesap Ahrete mi kalacak? Atatürk'ün silah arkadaşları olan şehitlere 'kelle' diyen birinin Atatürk'ün makamı Cumhurbaşkanlığına aday olmasını nasıl kabul edeceğiz? Milletimizin en saygın makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamına 'sayın' diyemeyeceğimiz birini nasıl layık görebiliriz?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'sayın' demek şehitlere zulmetmektir.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'sayın' demek Apo'yu sevindirmektir.

Vatan bayrak namus uğruna şehit olan bu milletin çocuklarına 'kelle' diyerek aşağılayan ve 'yan gelip yatmakla' suçlayan fakat eli kanlı katil Apo'ya 'sayın' diyen kişiye saygı göstermek mümkün değildir. Milletimiz, artık, Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Sayın Başbakan' olarak değil APO'ya saygı gösteren bir kelle olarak anacaktır. Recep Tayyip Erdoğan'ın safı belli olmuştur; O, bundan sonra Apo'nun yoldaşıdır. Milletin evlatlarını APO katletmekte Recep Tayyip Erdoğan ' kelle' hesabı tutmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan Türk Milleti'ne hakaret etmiştir. Cevabı sandıkta mutlak verilecektir.

Recep Tayip Erdoğan dokunulmazlık ve zamanaşımı zırhına sarılmamalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Recep Tayip Erdoğan'ın dokunulmazlığı kaldırılmalıdır. Yargının önü açılmalıdır.

Türk Milliyetçileri olarak Recep Tayyip Erdoğan'a asla saygı duymayacağız, sayın demeyeceğiz ve bu hakaretin hesabını mutlaka soracağız!"(ANKA)

1 2 3 4 5
 

YorumBu haber hakkında yorum yapın.
 alattin karakuş
27.03.2007 15:11:52

Allah aşkına sayın bahçeli iktidara geldinizde ne yaptınız.ocağı kör bir çiftin evlatlığından başka.hatırlıyorumda ne ümitlerle sizlere oy vermiştik,ne oldu,hangi türkiyenin problemlerini çözdünüz.sizden ricam bir anket yaptırın ve sadece şu soruyun;türkün gerçek milliyetçiliğini hangi parti temsil ediyor diye.
 ilker okur
27.03.2007 13:48:01

KUCUK DEVLETLER VE MILLETLER ANCAK BU TURLU SAYIN KELIMELERIYLE UGRASIR. BUYUK DEVLETTER VE MILLETLER ISE BUYUK SEYLERLE UGRASIR. YANI KUCUK OLAN KUCUK SEYLE, BUYUK OLANSA BUYUK SEYLE UGRASIR. BU DURUMDA TURKIYE KUCUK BIR DEVLET, HEM HALKI HEMDE KURUMLARI COK KUCUK VE ZAVALLI.
 Hasan Özşahin
27.03.2007 13:37:39

İnsanların milliyetçilik damarına basıp, ülkeye sayısız hizmetlerde bulunmuş bir insanı karalayıp kendi beceriksizliklerini kapatmaya çalışanlara artık kanmaz bu millet. İnsanları galeyana getirip ortalığı karıştırmaya çalışmasanız, yıkıcı değil de yapıcı olsanız hoş olmaz mı? Kavga ederek değil paylaşarak ilerleyebilir bu ülke, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza olduğumuz gibi. Birlik olmamız için savaş mı çıkması gerekiyor illa?
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Adayımız rahatsız edebilir"
 Yük olmaya değil yük almaya geliyoruz
 DTP Genel Başkan Yardımcısı Miroğlu, serbest bırakıldı
 Baykal 230 bin Euroluk Mercedes aldı
 RTÜK internete el attı
 Türkiye'den yardım isteyebiliriz
 30 bin öğretmen daha atanacak
 Başbakan'a 'Sayın Öcalan' incelemesi
 CHP'den Çömez'e: Sululuk yapma
 Köşk'ten çok sıkılmış
 Komutanlara mesir macunu
 DTP'li Alınak: Devletle ilişkileri askıya alacağız
 'Ermeni tasarısının şansı azaldı'
 FT: 'Hayır' deyin Sayın Erdoğan
 Danıştay'dan seçim krizi açıklaması
 Baş imamlar geliyor
MAHMUT ÖVÜR
Sezer, Karayalçın ve Çelebi'nin sürpriz buluşması
Solda...
MUHARREM SARIKAYA
Komutanlara mesir macunu
Komutanların gelişine bir saat...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Ankara'da bir tiyatro oyunu...
Birinci perde: Komutanlar...
YAVUZ DONAT
Uçtu uçtu, dede uçtu
2005 Ağustos'unun sonuydu.
Hava...
Çankaya'da partisiz ana muhalefet lideri
Ahmet Necdet Sezer'in Mayıs 2000'de cumhurbaşkanı seçilmesinin...
Sokak çocuklarıyla evlendirilen Ruslara fuhuş yaptırıyorlar
Fuhuş mafyasına çalışan seyyar nikâh memurları, sokak çocuklarını...
Kutsal Emanetler için dekolte yasağı
Kutsal Emanetler için dekolte yasağı
Topkapı Sarayı Müdürü Prof. Ortaylı, 3 dinin 'Kutsal Emanetler'inin...
Trabzon çetesi 3 yıllık
Trabzon çetesi 3 yıllık
Başsavcılık, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel başta olmak üzere,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu