Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in Kürtlere karşı soykırım işlemekle suçlandığı Enfal davasına, 19 günlük aradan sonra bugün devam ediliyor.
Bağdat'ta görülen mahkemede, Saddam Hüseyin ve birlikte yargılandığı 6 eski Baas yetkilisi yerini aldıktan sonra başyargıç savcılığın görgü tanığını çağırarak duruşmaya başladı.
Enfal davasında Saddam Hüseyin ve 6 kişinin avukatı mahkemeyi boykot ettiği için, sanıklar mahkemenin atadığı avukatlarca temsil ediliyorlar. 1988'de Kürtlere yönelik Enfal operasyonunda 180 bin kişinin öldüğü belirtiliyor.
nerden nereye geldik saddam asılsınsınmı asılmasınmı... bu sorunun cevapını amerika vericek yine bakalım izleyelim ırak 3 bölüyo sırada hangi devlet veya millet var bekliyoruz.