|
 |
 |
 |
|
 |
 |

'Türkiye mevcut koşullarda AB'ye giremez'
AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen Türkiye'nin AB'nin sunduğu tüm kriterleri ve gereklilikleri yerine getirmek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye, şu anki koşullar altında AB'ye katılmaya uygun değildir." dedi.
Vanhanen, Finlandiya'nın AB Dönem Başkanlığı'nın son iki ayında, "Kıbrıs" ve "hazmetme kapasitesi" gibi konuların gündemi belirleyeceğini belirtti.
Vanhanen, mevcut koşullarda Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını ifade ederek, "AB, Türkiye'nin üyeliğini teşvik edecek gerekli adımları atmaya devam etmek zorunda" dedi.
Vanhanen
Europolitics'e verdiği mülakatta, AB reformlarını yapmış bir Türkiye'nin üyeliğinin Avrupa kamuoyu tarafından da kabul göreceğinin altını çizdi. Vanhanen, Türkiye ile sürdürülen müzakere sürecinin tüm tarafların yararı ve çıkarına olduğunu belirterek, Kıbrıs ve Türkiye ile ilgili soruna 14-15 aralık tarihlerinde yapılacak AB liderler zirvesinde çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydetti.
AB'NİN ARALIK GÜNDEMİNDE TÜRKİYE VE KIBRIS VAR
Vanhanen, zirvede Türkiye ve Kıbrıs ile ilgili sorunları genişleme hakkında düzenlenecek genel bir müzakere çerçevesinde tartışacaklarını dile getirerek, "Burada, (Kıbrıs sorunu ile ilgili) 40 yıldır var olan bir soruna çözüm bulma hedefinin zorluğu ile karşı karşıyayız. Bu müzakerede ayrıca, AB'nin "hazmetme kapasitesi' konusunu da gündeme getireceğiz. Adalet ve içişleri alanlarında ise göç ve güvenlik meselelerini inceleyeceğiz" dedi.
"TÜRKİYE AB KRİTERLERİNİ YERİNE GETİRMEK ZORUNDA"
Türkiye'nin AB'nin sunduğu tüm kriterleri ve gereklilikleri yerine getirmek zorunda olduğunu ifade eden Vanhanen, "Türkiye, şu anki koşullar altında AB'ye katılmaya uygun değildir. Yasalarını geliştirecek ve toplumsal reformları gerçekleştirecek ciddi kararlılığı göstermek zorundadır. AB de, Türkiye'nin üyeliğini teşvik edecek gerekli adımları atmaya devam etmek zorunda" diye konuştu.
"PUTİN'İN AB LİDERLERİ İLE BİRARAYA GELMESİ OLUMLU"
Vanhanen mülakatta AB-Rusya ilişkileri üzerine de görüşlerini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in AB devlet ve hükümet başkanlarının 20 Ekim'de Lahti'de düzenlenen gayri resmi buluşmasına katılmasını olumlu karşıladığını belirten Vanhanen, "Bu sayede, farklı üye devletleri ortak bir bakış açısında bir araya getirmeyi başardık. İkinci olarak, bu buluşma birçok AB devlet ve hükümet başkanına Putin ile konuşma şansı sundu.Toplantı, yenilenen İşbirliği ve Ortaklık Anlaşması ile hem AB'nin hem de Rusya'nın aralarındaki işbirliğinin sürmesine yönelik kararlılıklarını göstermiş oldu" diye konuştu.
(ANKA)
|
|
|
|
 LEVENT NİŞLİ 26.10.2006 01:57:58 ben bunu altı delik bir bardağa benzetiyorum. şimdi dolacak diyorlar ama alttan kaçırıyor
türkiye elindeki doğal güçleri kullanarak düze çıkabilir.
bundan sonra doğacak türk çocukları borçla doğmasın.
başdakilerde haram yemesin
ve hatta asgeri ücretle çalışsınlar
artık herkes taşın altına elini soksun YETER ARTIK...
 Cafer Kalyoncu 26.10.2006 00:40:14 Siz haklısınız bugün bu sözleri söylemekte ve bu zorlukları çıkarmakta.25 AB'ği üye devletlerden hiç biri önce gümrük birliği sonra AB'ği üyeliği demedi.Sadece Türkiye dediği için şimdi ne yapsanız ve söyleseniz haklısınız.Şahsen benim söyleyecek bir sözüm yok.Gümrük birliğine girdik diye davul çalanlar kendilerini nasıl savunurlar ,vatandaş olarak merak etmekteyim.
 mehmet akın 25.10.2006 22:54:04 Ne yaptıysak yaranamadık!!! O zaman biz de girmeyelim kardeşim!!! TÜRK BİRLİĞİ kuralım, Türki Cumh.lerle işbirliği yapalım!
|
|
 |
|
 |
|