|
 |
 |
 |
|
 |
 |

İtalyan vekilden başörtüsü saldırısı
Daha önce göğüs frikikleriyle basında sık sık yer alan İtalyan milletvekili Daniela Santanche bu sefer yazdığı kitap ve katıldığı bir televizyon programıyla İtalya'nın gündeminde... Müslüman kadınların hayatları hakkında "İnkar Edilen Kadın" isimli bir kitap yazan faşist Ulusal İttifak Partisi üyesi Santanche, önceki gece de Segrate Camii imamı Ali Ebu Shwaima ile tartışmaya girdi. Sky kanalındaki "Karşı Akım" isimli programda baş örtüsünün "baskı sembolü" olduğunu söyledi.
'Ölüm fetvası verdiler' Santanche baş örtüsünün politik bir sembol olduğunu söyleyerek, "Hükümet bir şey yapmıyor. Baş örtüsünün kadınlara yakışıp yakışmadığını konuşmak, kaç santim olması gerektiği üzerinde durmak bizim konumuz değil. Bu bir sembol. Ve biz bunu reddetmeliyiz. Burası İtalya ve burada halifelik için yer yok" dedi. İmam Santanche'nin Kur'an hakkında bilgisi olmadan konuşmasının "cahillik" olduğunu söyledi. Programdan hemen sonra Santanche imamdan şikayetçi oldu. Kendisi hakkında "ölüm fetvası" çıkarıldığını iddia ederk koruma istedi.
Yasemin
TAŞKIN / ROMA
|
|
|
|
 gercekten mi? 24.10.2006 14:32:04 Kuran'in neresinde basortusunun olculeri ve kullanim sekli tarif ediliyor ? Bilen birisi luften soylesin, merak ettim.
|
|
 |
|
 |
|