|
|
|
At ve domuz eti kasapta satılacak
AB mevzuatına uyum çerçevesinde at ve domuz da kasaplık hayvan statüsüne girdi. Kırmızı et tebliğinin diğer kasaplık hayvanlar bölümünde domuz, yaban domuzu, at ve tavşan yer aldı.
At ve yaban domuzu artık kasaplık hayvan
Avrupa Birliği (AB) mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan tebliğle at ve yaban domuzu da kasaplık hayvan olarak tanımlandı. Tarım Bakanlığı'nca hazırlanan ve Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren kırmızı et tebliğinde, kasaplık büyükbaş hayvanlar ''sığır, manda ve deve'', kasaplık küçükbaş hayvanlar ''koyun ve keçi'', diğer kasaplık hayvanlar da ''domuz, yaban domuzu, at ve tavşan'' olarak sayıldı. Tebliğe göre, dondurulmuş ürünler raf ömrü 12 ayı geçmeyecek şekilde tüketime sunulacak. Kıymanın hazırlanmasında sadece iskelet
kaslarından elde edilen çiğ kırmızı et kullanılacak. Yağ oranı, dana kıymada yüzde 20'nin, yağsız kıymada yüzde 7'nin, diğer tür hayvan etlerinden elde edilen kıymada yüzde 25'in, domuz kıymada yüzde 30'un altında olacak. Hindi kıyma üretiminde diğer kanatlılara ait etler kullanılamayacak.
|