|
|
|
Türk mutfağı 'rüya' gibi
Amerikalı aşçı Ana Sortun, New York Times gazetesine verdiği röportajda Türk mutfağına övgüler yağdırdı. Sortun, "Türkiye'deki pazarlarda bulunan bitki ve sebzelerin çeşitliliği şefler için bir rüya gibi" dedi.
Amerikalı aşçı Ana Sortun, Türk mutfağının kendisine ilham verdiğini söyledi. Sortun, Türkiye'deki çeşitliliğe ise övgüler yağdırdı.
New York Times gazetesine konuşan Ana Sortun, Doğu Akdeniz mutfağından özellikle de Yunan ve Türk yemeklerinden çok etkilendiğini söyledi. Massacussets Cambridge'te bulunan Oleana Restoran'da çalışan
Sortun, menüsünün de çoğunlukla Türk ve Yunan yemeklerinden oluştuğunu belirtti.
Özellikle Türkiye'deki çeşitliliğin kendisini çok etkilediğini belirten Sortun, "Türkiye'deki pazarlarda bulunan bitki ve sebzelerin çeşitliliği şefler için bir rüya gibi" dedi. Sortun, "bu toprakların (Türkiye) dünyada tarımın ilk başladığı topraklar olduğu gözönüne alınırsa bu çeşitliliğe çok da şaşırılmaması gerektiğini" kaydetti.
SPESİYALLERİ HUMUS VE CACIK
Humus, cacık, turp salatası gibi pek çok geleneksel yemek hazırladığını belirten Sortun, ayrıca kendi bahçesinde domates, roka ve bazı diğer bitkileri yetiştirdiğini söyledi.
Farklı yemekleri öğrenmek için Türkiye'ye geldiğini söyleyen Sortun, "Bence Türkiye'de tanıştığım kadınlar, Amerikalı bir erkekle bu kadar rahat konuşamazlardı. Yemek yaparken kendi aralarında bir gurur var ve bu kadınlar arasında paylaşılan bir şey" dedi.
"MANTI YAPAN KADINLARA HAYRAN KALDIM"
Sortun, mantı yapan kadınları izlerken onlara hayran kaldığını belirterek, "O kadar hızlı çalışıyorlardı ki parmaklarının hareketini zorlukla görebiliyordun" diye konuştu.
Ana Sortun, Akdeniz mutfağındaki en önemli yiyeceklerden birinin de yoğurt olduğunu belirterek, yoğurdun, Akdeniz'de herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir yiyecek olduğunu söyledi. Sortun, yoğurdun hem sos, hem tatlı, hem garnitür hem de bağırsak hastalıklarına karşı bir ilaç olarak kullanıldığını ifade etti.
ANKA
|