kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mis kokan zencefilli kurabiyeler
Mis kokan zencefilli kurabiyeler

Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu'ndan aşağı doğru inerken küçücük bir dükkan dikkatimizi çekiyor. Kaldırımdan iki basamakla inilen 12 metrekarelik bu minik mekanın adı da "Küçük Kurabiye Dükkanı." Daha önce büyük bir firmada finans koordinatörlüğü yapan ve emekli olan Mehmet Söğütlüoğlu'nun açtığı dükkanda, birbirinden lezzetli kurabiyeler satılıyor. Elmalıdan zencefilliye, parça çikolatalıdan limonluya, tahinliden kahveliye tüm bu lezzetli kurabiyeleri ise Mehmet Bey'in eşi Güzin Söğütlüoğlu yapıyor. Güzin Söğütlüoğlu çocukluğundan beri mutfağa meraklı olanlardan. Ama ailesinde bu özelliğe sahip tek kişi değil. Ağabeyleri denizyollarında aşçıbaşı olarak çalışmış, ablası ise Norveç'te yaşıyor ve Norveçliler'e Türk yemekleri hazırlayıp satıyor. Mutfakta en keyif aldığı işlerden birinin kurabiye yapmak olduğunu söyleyen Söğütlüoğlu, şimdi bu keyfini bir işe dönüştürmekten çok mutlu. Onları bir kurabiye dükkanı açmak için ikna eden ise büyük oğulları Murat. Hatta dükkanın isim babası da o. Esin kaynağı ise daha önce izleyip etkisinde kaldığı "Küçük Korku Dükkanı" adlı film. Güzin Hanım'ın elleriyle hazırladığı dekoratif objelerle süslediği Küçük Kurabiye Dükkanı'nda her gün en az 15 çeşit kurabiye bulunuyor. Çeşitleri de düzenli olarak değiştiriliyor. En çok rağbeti ise elmalı kurabiye görüyor. Tek bir elmalı kurabiyenin fiyatı 75 kuruş. Tatlı kurabiyelerin kilosu 15, tuzluların ise 12 YTL. Ama müşterilerin çoğu kiloyla almak yerine, küçük kese kağıdına farklı çeşitlerde 5-10 kurabiye koydurup hepsinin tadına bakmayı tercih ediyor. Yalnızca kendileri için değil, çeşitli restoran ve kafeler için de sipariş üzerine kurabiye ve ceheese cake hazırlıyor Güzin Söğütlüoğlu. Bu mekanların başında dükkan komşuları restoranı Leb-i Derya geliyor. Bu şirin yerin müdavimlerini ise ağırlıklı olarak bu çevrede yaşayan yabancı uyruklu kişiler ve öğrenciler oluşturuyor.

Eylem BİLGİÇ

DİĞER GURME HABERLERİ
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Baharatı kendinden
 Balık ustasının balıkçılık dersi
 Tarihi köşkün bahçesinde sayısız lezzet alternatifleri
 Ev yapımı makarnası ve çıtır pizzası ünlü
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
Yatağının altındaki...
Başka dünyanın çocukları
Başka dünyanın çocukları
Belçika'nın Antwerp şehrinde yapılan Özel Olimpiyatlar'a Türkiye...
Tüketim çılgınlığına karşı bireysel devrim: Freeganizm
Tüketim çılgınlığına karşı bireysel devrim: Freeganizm
Dünya vatandaşı olmak; çevreyle barışık yaşamak; hava, ses veya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.