|
|
|
Türkiye her mevsim güzel
Bayram tatilinde yeni yerler keşfetmek isteyenler için fotoğraf sanatçılarımız İzzet Keribar, Akgün Akova, Lütfi Özgünaydın ve Mehmet Günyeli seçtikleri yöreleri kendi arşivlerinden özel fotoğraflarla kaleme aldı... İşte Datça, Kapadokya, Uzungöl, Erzurum ve Assos.
İki deniz bir aşk: Datça Sayısız şiir ve fotoğraf kitabı bulunan Akgün Akova'nın yeni fotoğraf kitabı da yolda... Bir Türkiye'ye aşığı olan Akova Datça'yı bu kitabında yer alan fotoğraflarıyla tanıttı.
Gerçek gezginler Ege ve Akdeniz'e yazın gitmez. Onların zamanı, kış yağmurlarının arkasıdır. Birkaç gün süren yağmurların ardından çıkan güneş, bir ışık şenliği yaratır. Kristalize bir ışıktır bu ve ıslak otların, toprağın, kayaların üzerinde dans eder. Datça ve Bozburun da bademlerin çiçek açma zamanı yaklaşırken bu ışıktan nasibini alır. Doğa mavi yeşil bir nakış işlermişcesine gezinmiş iki deniz arasında, Datça'yı ve koylarını yaratmıştır sanki. Datça'yı kucaklayan Reşadiye Yarımadası bir yanına Akdeniz'i, öte yanına Ege'yi alır. Marmaris'le Bodrum'un turistik gölgesinde kalan Datça, biraz viraj cambazı yolundan, biraz da huyundan suyundan dolayı kollamış kendini. Hala vahşi bir güzel, hala kumsalda koşan bir beyaz yaban atı gibi... Palamutbükü'nden Knidos'a uzanın. Akdeniz'in en güzel antik kentlerinden biridir Knidos. Yolu geçen yıl genişletildi. Deniz fenerine mutlaka yürüyün ve tabelaları takip edin. Datça'da Can Yücel'in mezarının başında dua yerine şiir okuyun.
Reşadiye'deki Mehmet Ali Bey Konağı restore edildi, uğramakta yarar var. Datça'da Villa Carla'da konaklayın. Denize inen bir uçurumun üzerinden gelen geçen teknelere bakıyor. Villa Carla'nın sahibi Bülent Sancaktar bir doğa ve fotoğraf tutkunu. Birçok ipucu vereceği gibi, trekking rotaları da önerebilir. Akşam yemeği için gideceğiniz lokanta, Fevzi'nin Yeri. Fevzi ile Semra, salaş bir lokantada nasıl mucizeler yaratılacağını göstereceklerdir. Balığın yanında ahtapot salata, çiğ balık, lakerda çiroz, sardalya dolma, mürekkep balığının küçüğünden yapılan sübye güveç, kalamar ızgara ve tava, ahtapot köfte, tereyağlı karides meze menüsünün demirbaşları. Datça'ya gitmeden önce okumanız gereken bir de kitap var: Oktay Sönmez'in "Mavide Uyuyan Güzel Knidos"u...
Akgün AKOVA
|