Sushi yemek, insan sağlığını bozabilir
Son dönemlerin gözde yemeği sushi iddia edilenen aksine sağlık için çok zararlı olabilir!.. Japon mutfağının en favori çeşitlerinden olan ve milyonlarca kişinin 'ayaküstü sağlıklı birşeyler yemek' amacıyla tercih ettiği sushi (çiğ balık), bilim adamlarına göre içerdiği aşırı tuz, zararlı kimyasallar, yağ ve kaloriden dolayı hayli zararlı. "Bir yıl içinde iki defadan fazla Somon balığından yapılmış sushi yediğiniz takdirde, kanser olma riskinizi artırıyorsunuz" diyen Profesör David Carpenter, sushi'nin içinde birçok kimyasal ve tarım ilacı gibi maddeler bulunduğunu ayrıca hiç tahmin edilmediği kadar kilo aldırdığını belirtti. Uzmanlar ayrıca, balıkların içindeki parazit ve gözle görülmeyecek kadar küçük larvaları öldürmek için süper marketlerin ve restoranların balıkları -20 derecede muhafaza ettiğini, bunu yapmayan küçük restoranların servis ettiği sushilerinse çok kötü sonuçlar doğurabileceğini kaydetti.
DIŞ HABERLER
|