kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ucuz değil ama kaliteli bir restoran
Ucuz değil ama kaliteli bir restoran

Nişantaşı'ndaki "Tuus" adlı restoran sessiz sedasız açıldı. Yer ayırtmak hiç de kolay olmadı ama uluslararası standartlarda bir mekanla karşılaştım
Aslında yeni açılmış bir restorana gitmekten kaçınırım. Ya yemeklerin kalitesi beklenen sonucu vermez, ya da garsonlar işlerini olması gerektiği gibi yapamaz. Geçtiğimiz sonbaharda açılacağı söylenen Nişantaşı'ndaki "Tuus" adlı restoranın önceki hafta sessiz sedasız açıldığını öğrenince bir an önce merakımı gidermek istedim. Doğrusu yer ayırtmak hiç de kolay olmadı. Restoran turuncu ve kahverengi tonların hakim olduğu klasik bir çizgide. Tavandan çok yumuşak bir ışık sistemiyle aydınlatılmış. Kenarlardaki masalar loca şeklinde. Ortadaki masalar ise rahat koltuklarla çevrili. Restoranın terası, önümüzdeki günlerde tente ile kapatılıp ısıtıcılar da yerleştirilerek barın uzantısı olarak hizmete girecekmiş. Yazınsa restoranın terasa taşınması düşünülüyor. "Tuus" sözcüğü Latince "senin için" anlamına geliyormuş. İşletme, ortaklardan Sahir Erozan'ın sorumluluğunda. Öteki ortaklar ise projeleri hazırlayan mimar Mustafa Toner ile Cihat Bağcı. Erozan yaz aylarında Bodrum'da özellikle yemekleriyle ünlü Maça Kızı butik otelini yönetiyor. Şef Aret Serhatyan da Erozan ile birlikte Maça Kızı'ndan gelmiş. Açılış dönemi için oluşturulan menü, doğal malzemelerin öne çıktığı, fazla komplike olmayan yemeklerden oluşuyor. Midye, yengeç eti, tarak başlangıçlar arasında göze çarpıyor. Midyenin çiftlik midyesi, tarağın Fransa'dan ithal, yengeç etinin de son zamanlarda pek çok yerde görüldüğü gibi "sahte" olmadığını öğrenince, bu ürünlerle ilgili önyargılarımız silindi. Marine edilmiş midye ile birlikte pancar pesto terin; üzerinde bol yengeç etinin yer aldığı ve sarımsaklı tereyağı gezdirilmiş parmesanlı patates püresi; üzerine taze baharat köpüğü gezdirilmiş çıtır yufka yaprakları arasında sote edilmiş birkaç çeşit mantar yemeklerinden tattım. Hepsi çok başarılıydı. Yanında kayısı-ananas chutney ve sıcak brioche ekmeği ile sunulmuş ördek ciğeri terin ısmarladım. Eğer tabağımdakilerin hepsini bitirmeye kalksam, yemeğe devam edemezdim.

YEMEKLER LEZZETLİYDİ
Ana yemeklerde ise grubumuzun favorisi çamfıstığı, pane parmesan peyniri ve sarımsakla zenginleştirilmiş barbunya balığı filetosu oldu. Bu yemek, harcındaki zarif lezzetlerle balığı farklı bir boyuta taşımıştı. Yanında pazı yaprakları, ezme patates ve sızma yağ ile servis edilen dinlendirilmiş dev porsiyon kontrfile ise Türkiye'de benzeri zor bulunabilecek kalitede bir et yemeğiydi. Tatlı menüsünde de fırınlanmış armut, rokfor, çamfıstıklı baklava; incir reçeli ile birlikte keçi peyniri torta gibi ilginç denemeler var. Ancak restoranın en gurur duyduğu tatlı, çikolata üçlemesi. Tabakta çikolata mus, çikolata sorbe ve çikolata sufle birlikte yer alıyor. Şarap menüsü çok iyi hazırlanmış. Yerliler, Doluca, Kavaklıdere ve Corvus ürünlerinden oluşuyor ve fiyatları, eşdeğer restoranlar düzeyinde. Ancak menünün zenginliği, dünya şarapları bölümünde ortaya çıkıyor. Belli başlı şarap ülkelerinin iyi şarapları bir araya getirilmiş. Bu bölümde 74 YTL'den başlayan ve 450 YTL'ye kadar çıkan uzun bir şarap listesi var. Bir de Bordo'nun büyük şarapları başlığı altında ayrı bir bölüm var ki, burada Chateau Lafite Rothschild, Chateau Margaux, Chateau Mouton Rothschild, Chateau Latour gibi iyilerin en iyileri ve onların biraz daha altında yer alan şaraplar yer alıyor. 1975 Mouton Rothschild'i 2000 Euro verip açtırmayı düşünmesem bile, böyle bir menüde görmek hoşuma gitti doğrusu. Özetle Tuus, 17 milyona ulaştığı söylenen mega kentimizin en üst düzey mekanları arasına yeni katılan, uluslararası benzerleri ile kolayca rekabet edebilecek, çok kaliteli bir restoran. Gerçi ucuz değil. Ama ucuz restoran arayanlar bu dev kentte yüzlercesini kolayca bulabilirler.

Beğendiklerim:
Sıcak, huzurlu bir mekan yaratılmış. Masalar arasındaki mesafe de geniş tutulmuş. Yemekler kaliteli ve lezzetli. Şarap menüsü zengin.

Beğenmediklerim:
Valet parking sistemi olsa da Nişantaşı'na otomobille girip çıkmak bir mesele. Tüm yeni binalarda olduğu gibi havalandırma sistemi biz gittiğimizde iyi çalışmıyordu.

Mutfak
*
Servis
*
Ambians
*
Tuus: Teşvikiye Cad. No: 123,
Nişantaşı
Tel: (0 212) 224 81 81

Deniz Erbil

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 İlkbahara hazırlamanın zamanı geldi
 Sevginin gücü paylaşmaktadır
 Otomobil eğlenceleri
 Çocuklar için sağlıklı ve güvenilir mobilyalar
 Ödüllü banyo
 Tasarım hayatımızda
 Mutfakta Uzakdoğulu aşçılar var
 Çok amaçlı dolap ve raflar
 Beğendiklerim:Beğenmediklerim
 Farklı mekanlar, tatlar
 Anne baba boşandı fatura çocuklara çıktı
 İntikam peşinde koştular
 Yarışçı patatesler
 Aşk her şeyi halleder mi?
 Göklerin efendisi, adanın delisi
 Moğol usulü barbekü baştan çıkarıyor
 Farklı mekanlar, tatlar
 Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir
 Rakı da var, şarap da
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Ahmet Kaya'nın eşi Kuzey Irak'ta kuaförlük yapacak
Ahmet Kaya'nın eşi Kuzey Irak'ta kuaförlük yapacak
Erbil'de bir dükkan kiralayan Gülten Kaya, 30 bin YTL'lik mobilya...
Bir First Lady'den egzersiz önerileri
Bir First Lady'den egzersiz önerileri
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'tan sonra şimdi de Başkan...
Askeri helikopter düştü: Beş şehit
3. Ordu Komutanlığı'na ait helikopter, Erzincan'da denetim uçuşundan...
Sun Ekspress uçağı havada arızalandı
Sun Ekspress'in Antalya-Frankfurt seferini yapan uçağı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.