Daha sağlıklı bir yaşam için daha çok sebze ve meyve yemek gerektiği bir kez daha ispatlandı. Bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, her gün 5 porsiyon meyve ve sebze tüketmek, felç riskini yüzde 25 oranında azaltıyor. İngiltere'de yapılan araştırmalar günde en az 5 posiyon meyve veya sebze tüketenlerin 3 porsiyondan daha azıyla yetinen insanlara oranla çok daha sağlıklı olduğunu ve felç olma riskinin azaldığını ortaya çıkardı.
LİF ZENGİNİ Uzmanlar yeme alışkanlığını değiştirerek sebze ve meyveye dayalı beslenenlerin kalp krizine karşı da daha dirençli olduğunun da altını çizdi. Londra Üniversitesi profesörlerinden Graham MacGregor, ölüme ya da vücutta hasara yol açan kalp krizi ve felç gibi hastalıkların kan basıncıyla doğrudan ilgili olduğunu söylerken, potasyum, lif ve antioksidan bakımından zengin olan meyve, sebze gibi gıdaların kan basıncını düşürdüğü dolayısıyla da felç riskini düşürdüğünü belirtti.