|
|
Çin bizim ürettiğimizi üç yılda ancak yapar
Boyner Grubu'nun hedefi Ortadoğu'da yeni Beymen mağazaları açarak yayılmak. Boyner'in Beymen Kahire'deki ortağı İskenderiye'de Boyner açmak için hazırlık yapıyor.
Daha önce Moskova'da Boyner mağazası açan Boyner Holding, bu kez Beymen'in ilk yurtdışı mağazasını Mısır'ın başkenti Kahire'de iki Mısırlı ortağıyla birlikte açtı. Beymen mağazası Mısır için büyük bir anlam ifade ediyor. Ne de olsa pazar geleneğinin hakim olduğu ülkede, başkent Kahire'de dahi buna benzer bir mağaza bulunmuyor. İşte bu yüzden olsa gerek, Beymen mağazasına zengin Mısırlılar 'çölde vaha' bulmuşçasına büyük ilgi gösteriyor. Beymen, Boyner için özel bir anlam ifade ettiğinden bu önemli açılışa Türkiye'den bir uçak dolusu davetli de eşlik ediyor. Grupta; başta Osman ve Ayten Boyner, Cem ve Ümit Boyner olmak üzere tüm Boyner Ailesi, Boyner Holding'in üst düzey yöneticileri, cemiyet hayatının tanınmış isimleri, işadamları ve gazeteciler var. 5.7 milyon dolarlık bir yatırımla, Four Seasons Oteli'nin alt katında 6 bin 500 metrekarelik bir alanda açılan Beymen Kahire mağazasının, bir iki Türk yönetici hariç, 200 çalışanını Mısırlılar oluşturuyor. Boyner'in Kahire mağazasında iki de Mısırlı ortağı bulunuyor. Mısır'da emlak sektöründe faaliyet gösteren Mısırlı işadamı Hisham Talaat Mostafa ve Oryx Fashion Holding'in kurucusu olan 29 yaşındaki Mısırlı işkadını Ola Dajani. Bütün ortaklar yüzde 33 ile eşit paya sahip.
Vakko eşarp ve gelinlik! Beymen Kahire mağazasında, Beymen, Dolce&Gabana, Miu Miu, Prada, Fendi, Cavalli, Ferre, Sergio Rossi, Yves Saint Laurent, Feretti ve tanınmış 90 marka daha yer alıyor. Ama en önemli bölümlerden birisi yine bir Türk markasına ayrılıyor. Vakko, Beymen Kahire mağazasına hem eşarplarıyla hem de görkemli düğünleriyle meşhur olan Mısır'ın genç kızlarını kendine çekecek olan gelinlikleriyle...
Kahire, Dubai gibi olacak Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, tıpkı Dubai'de yaşandığı gibi Kahire'yi de bir moda merkezi yapmak istediklerini söylüyor ve Kahire deneyimini şöyle anlatıyor: "Aynı ekonomik gelişmeleri yaşıyoruz Mısır'la. Belki de bu yüzden kendimi zaman zaman evde hissediyorum. Problemlerle karşılaşıyoruz ama her defasında biz bunu yaşamıştık hissine kapılıyorum. Mısır gelişmekte olan bir ülke. Yatırıma başladığımızdan beri gümrükler yüzde 40 indi. Biz de zamanında bu sorunlarla karşılaştık. Türkiye'deki şarap üretimi şarap ithalatı sorunsuz yapılmaya başlanınca daha iyi oldu. Türk şarapçılığı kalitesini ilerletti. Oysa on yıl önce içtiğiniz her şarap başınızı ağrıtırdı. Gümrüklerin Mısır'da da ineceğini biliyoruz.
Hedefte Libya, Cezayir... Kahire müthiş bir başarı gösterecek. Bundan sonra Libya, Cezayir, Ürdün ve Fas dikkatle baktığımız pazarlar. Her ülkenin benzer bir mağazayı kaldıracak enerjisi var. Kahire'nin Beymen Nişantaşı kadar ciro yapmasını bekliyoruz. Yani en az 24 milyon dolar. Altınyıldız kapasitesini yüzde 25 büyüttü ve teknolojisini yeniledi. Öyle ürünler üretiyoruz ki Çin'in bizi daha üç yıl yakalaması mümkün değil. İlk kez ürettiğimiz malların önümüzdeki 9 aylık bölümü satılmış durumda.
|