Av yasağının sona ermesinin ardından "kuş gribi"nin gündeme gelmesiyle balık satışları yeniden canlandı. Tüketiciler balık türleri karşısında bütçesine ve damak tadına göre tercih yaparken, uzmanlar lezzet açısından balıkların mevsiminde yenilmesini öneriyor. Bazı türler her mevsim tüketilebilirken, bazı türlerin ise belirtilen aylar dışında mümkünse tüketilmemesi tavsiye ediliyor. Uzmanlara göre, Ekim ayında en lezzetli balıklar levrek, lüfer, palamut, uskumru ve kofana. Karadeniz'in simgesi haline gelen hamsinin yöre halkının deyimi ile "denize kar düşmeden" yenilmemesi gerektiği belirtilirken, palamutun lezzetli olduğu dönemin Ağustos ve Kasım ayları arası olduğu, mezgitin Şubat ve Mayıs ayları arasında yenilebileceği ifade ediliyor.