Lezzet Güneşi
Rezeneli balık tava Patatesleri bol kaynar suda 15-20 dakika haşlayın, süzün, kurulayın ve sıcak tutun. Rezene tohumlarını yağsız tavada sallayarak orta ateşte 1 dakika kavurup, bir tabağa alın. Aynı tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın, kaparileri katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun, onları da bir tabağa alın. Aynı tavada bir çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın, etli kırmızı biberleri ilave edin, karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Rezene tohumlarını ve kaparileri katıp, harmanlayın. Büyük bir kaseye arzu ettiğiniz yeşil yaprakları yerleştirin. Balsamik sirke ve yarım su bardağı zeytinyağını çırpın. Hazırladığınız sostan bir çorba kaşığı etli kırmızı biberli karışıma katın, kalanını yeşil yaprakların üzerine gezdirin. Kalan zeytinyağını ısıtın. Balıklara tuz ve karabiber serpin ve ısıtılmış yağda her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Balıkları patates, etli kırmızı biberli sos ve salata ile birlikte servis yapın. (4 kişilik) * 4 adet beyaz etli balık filetosu * 750 gr. taze patates * 1 tatlı kaşığı rezene tohumu * 1 su bardağı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı kapari (kurutulmuş) * 1 adet etli kırmızı biber (küp doğranmış) * 250 gr. yeşil yaprak (yıkanmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı balsamik sirke
Çayırlı güzel Dörde bölünmüş limonu, 2 adet defne yaprağı ve kekik dallarıyla beraber pilicin iç kısmına yerleştirin. Pilicin göğüs kısmındaki derisini elinizle aralayarak yırtmadan etten ayırın. Göğüs kısmının her iki tarafına birer adet defne yaprağı yerleştirin. Kalan iki adet defne yaprağını da aynı şekilde butlara yerleştirin. Pilicin her tarafına zeytinyağı sürüp, tuz, karabiber ve kekik serptikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiye 1,5 cm. yükseklikte kaynar su ilave edin. Dilimlenmiş limon ve soğan dilimlerini pilicin her iki yanına serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Pilicin diğer tarafını çevirip 40 dakika daha pişirin, gerekirse biraz daha su ilave edin. Pilici tabağa alın, üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Tepside kalan suyu bir tencereye alın, sirkeyi ekleyip, hızlı ateşte 3-4 dakika kaynatın, tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar ısıtın. Pilici dilimleyerek, hazırladığınız sos ile birlikte servis yapın. (4 kişilik) * 1 adet bütün piliç * 2 adet limon (biri 4'e bölünmüş, biri dilimlenmiş) * 6 adet defne yaprağı (taze) * 2 dal kekik * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı kekik (kuru) * 1 adet soğan (halka kesilmiş) * 2 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı tereyağı
|