Balığın iddialı adresi 'Eftalya'
Kendilerine 'Boğaz Karması' adını veren dört ortağın sahibi olduğu 'Eftalya', balık severlerin uğrak mekanı. Zengin mönüsünü, seçkin bir ortamda Yunan müziği eşliğinde sunan Eftalya, balık çorbası, balık çöp şiş ve balık köftesinde iddialı.
Balık severlerin, lezzet ve şıklığı bir arada bulabileceği seçkin bir mekân, 'Eftalya'... Ağustos ayından beri Arnavutköy'de hizmet veren mekânı Sedat Çelik, Ömer Önder, Vedat Bedir ve Burhan Yavuz kurdu. Boğazda uzun yıllar farklı restoranlarda hizmet veren deneyimli dört ortak, kendilerini 'Boğaz Karması' olarak adlandırıyor.
ÜNLÜ MÜDAVİMLERİ VAR Müşterilerinin Avrupa'daki restoranlardan ayırt edemediği bir dekorasyona sahip olan mekânda, ağırlıklı olarak yeşil ve mor renkler kullanılmış. Ferah ve şık bir görünüme sahip olan restoranın duvarındaki denizkızı rölyefi, 'Eftalya' ismini tamamlayan bir ayrıntı. 260 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitedeki mekân, üç katta hizmet veriyor. Balık ve deniz ürünlerinden oluşan zengin bir mönüsü olan Eftalya, balık çorbası, balık çöp şiş ve balık köftesi ile ün kazanmış. Yemeklerinde hiçbir zaman dondurulmuş balık kullanmayı tercih etmediklerini söyleyen mekân sahipleri, 'Eftalya Special' ve buğulamada çok başarılı olduklarının altını çiziyor. Eftalya Special, içi sebze ile doldurulup pazıya sarılan levrek, beşamel sos ve kaşarla sıcak servis ediliyor. En önemli koşulu 'doğal lezzet' olan mekânda, zeytinyağlar ve zeytinler özel olarak Ayvalık'tan, turşular ise Bursa'dan getirtiliyor. Balıklarının yanı sıra, pişmiş çikolatalı 'Volkanik tatlı' ve Antep'ten gelen baklavaların müdavimleri arasında; Erdal İnönü, Kadir İnanır, Mustafa Denizli, Tuğba Özay ve Helin Avşar da var. Her gün 12.30-02.00 arasında hizmet veren mekânda, yemeklerinizi Yunan müziği eşliğinde yiyebilirsiniz. İki kişi içkili bir mönünün yaklaşık fiyatı 110-120 YTL. Tel:(0212) 287 25 20
Duygu GÖKMENOĞLU / GÜNAYDIN
|