kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Balığın iddialı adresi 'Eftalya'
Balığın iddialı adresi 'Eftalya'

Kendilerine 'Boğaz Karması' adını veren dört ortağın sahibi olduğu 'Eftalya', balık severlerin uğrak mekanı. Zengin mönüsünü, seçkin bir ortamda Yunan müziği eşliğinde sunan Eftalya, balık çorbası, balık çöp şiş ve balık köftesinde iddialı.

Balık severlerin, lezzet ve şıklığı bir arada bulabileceği seçkin bir mekân, 'Eftalya'... Ağustos ayından beri Arnavutköy'de hizmet veren mekânı Sedat Çelik, Ömer Önder, Vedat Bedir ve Burhan Yavuz kurdu. Boğazda uzun yıllar farklı restoranlarda hizmet veren deneyimli dört ortak, kendilerini 'Boğaz Karması' olarak adlandırıyor.

ÜNLÜ MÜDAVİMLERİ VAR
Müşterilerinin Avrupa'daki restoranlardan ayırt edemediği bir dekorasyona sahip olan mekânda, ağırlıklı olarak yeşil ve mor renkler kullanılmış. Ferah ve şık bir görünüme sahip olan restoranın duvarındaki denizkızı rölyefi, 'Eftalya' ismini tamamlayan bir ayrıntı. 260 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitedeki mekân, üç katta hizmet veriyor. Balık ve deniz ürünlerinden oluşan zengin bir mönüsü olan Eftalya, balık çorbası, balık çöp şiş ve balık köftesi ile ün kazanmış. Yemeklerinde hiçbir zaman dondurulmuş balık kullanmayı tercih etmediklerini söyleyen mekân sahipleri, 'Eftalya Special' ve buğulamada çok başarılı olduklarının altını çiziyor. Eftalya Special, içi sebze ile doldurulup pazıya sarılan levrek, beşamel sos ve kaşarla sıcak servis ediliyor. En önemli koşulu 'doğal lezzet' olan mekânda, zeytinyağlar ve zeytinler özel olarak Ayvalık'tan, turşular ise Bursa'dan getirtiliyor. Balıklarının yanı sıra, pişmiş çikolatalı 'Volkanik tatlı' ve Antep'ten gelen baklavaların müdavimleri arasında; Erdal İnönü, Kadir İnanır, Mustafa Denizli, Tuğba Özay ve Helin Avşar da var. Her gün 12.30-02.00 arasında hizmet veren mekânda, yemeklerinizi Yunan müziği eşliğinde yiyebilirsiniz. İki kişi içkili bir mönünün yaklaşık fiyatı 110-120 YTL. Tel:(0212) 287 25 20

Duygu GÖKMENOĞLU / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Neredeyse ülkeyi terk edecektim
 Bu kitap kadınları çıldırtacak!
 Gerçek bir sahnede rockstar olmak için ter döküyorlar!
 Metroseksüeli değil maçosu makbul
 Mankenler yerine 'fikir liderleri' podyuma çıktı
 Modern Robinson Crusoe Arşiray, 19. kişisel sergisini açtı
 Prag'dan özel lezzetler geliyor
GÜLSE BİRSEL
İşte belgesel seyredenler!
Gelibolu belgeselinin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Biberli ekmek
Pul bibere kaynar...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Yas Tutmak
Yaşama başladığımız ilk günlerden itibaren...
Gebelikte astıma dikkat
Gebelikte astıma dikkat
Saman nezlesi, alerjik astımı veya astımı olanlar, her bahar...
Sütlü çikolata yemek depresyona iyi geliyor
Sütlü çikolata yemek depresyona iyi geliyor
Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin. Çünkü içerdiği kakao...
Karikatür gibi söyleşi
Karikatür gibi söyleşi
atv'nin iddialı dizisi 'Köpek'te bir kabadayıyı oynayan Cüneyt Arkın,...
Kazak'a özür yetmedi
Kazak'a özür yetmedi
Levent Kazak'ı kendi kitabı 'Karafatmanın Sarayı'ndan alıntı yaparak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.