|
 |
 |
 |
Grev kar-arı
İtalya Futbolcular Birliği, gelecek sezon kış aylarındaki maçlar akşam oynanırsa greve gidecek. Oyuncuların sıkıntısı buzlu ve karlı zemin.
İtalya Birinci Ligi'nde kariyerlerini sürdüren futbolculardan tehdit... İtalya Futbolcular Birliği, gelecek sezon kış aylarındaki karşılaşmaların akşam oynanması durumunda greve gideceklerini açıkladı... Kışın akşam oynanan maçlarda, zeminin aşırı buzlandığını ve bu durumun büyük sakatlık problemi yarattığını söyleyen birlik başkanı Sergio Campana, "Gelecek sezon, çetin kış şartlarının hakim olduğu Aralık-Ocak-Şubat aylarındaki mücadelelerin gündüz oynanmasını istiyoruz. Çünkü akşamları saha buz tutuyor, biz de risk altına giriyoruz. İsteğimiz olmazsa maçlara çıkmayız" dedi.
Roberto Mancini destek verdi Futbolcular, geçen hafta Atalanta ile Inter arasında oynanan İtalya Kupası karşılaşmasından sonra, böyle sert bir tavır içine girdi... Çünkü akşam oynanan o maçta, buzlanan zemin sebebiyle oyuncular adeta kayak yapmışlardı... Inter Teknik Direktörü Mancini de maçtan sonra futbolculara arka çıkmış ve, "Bu zeminde oynanan şeyin adı futbol değil" demişti. Ancak İtalya'da futbolcuların bu isteği bu sezon gerçekleşemiyor.. Bunun iki nedeni var... Birincisi maçların yayınıyla ilgili televizyon anlaşmaları... İkincisi de takımlar ve taraftarlar için önceden ayarlanan seyahat programları.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|