kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YÖK Başkanı Erdoğan Teziç
Meclis-YÖK 'affı' konuştu

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç ve bazı komisyon üyeleri, 'öğrenci affına sıcak bakmayan' YÖK Başkanı ile görüştü. Görüşmede çıkan afların artıları ve eksileri değerlendirildi.

Üniversiteden atılan öğrencilerin affı konusunda formül aranıyor. TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, sorunu çözmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Başkan Altıkulaç ve bazı komisyon üyeleri, 'öğrenci affına sıcak bakmayan' YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile bir araya geldiler. Görüşmede, bugüne kadar çıkarılan af ve sonuçları masaya yatırıldı ve nasıl bir af çıkarılmasının yararlı olabileceği ele alındı. Başkan Altıkulaç, komisyonun AKP'li üyesi Ali Aydınlıoğlu ile CHP'li üyeler Muharrem İnce ve Engin Altay ile birlikte dün YÖK'e giderek Başkan Erdoğan Teziç ile görüştüler. 1983 yılından bu yana yapılan 9 öğrenci affı ile ilgili ayrıntılı bir değerlendirmenin yapıldığı görüşmede, bu afların amacına ulaşıp ulaşmadığı üzerinde durularak sonuçları değerlendirildi.

'KANUNLAR ÖNEMLİ'
Toplantıda başarısızlık, devamsızlık, harç yatırmamaktan ve disiplinsizlikten dolayı af bekleyen öğrenci sayısının 66 bin civarında olduğu dile getirildi. Başkan Altıkulaç ve üye milletvekilleri, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiği yönünde düşüncelerini ifade ettiler. Bunun üzerine YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, "Biz kanunu uygularız. Af çıkarmak siyasilerin ve Meclis'in işi" dedi. Teziç, kişisel düşüncesini açıklarken de "Af, üniversiteleri fazlasıyla zorlar, amaca da hizmet etmez." diye konuştu. Teziç, affın getireceği olumsuzlukları da anlattı.

'OLACAKSA OLSUN'
TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, SABAH'a yaptığı açıklamada af konusunun öğrencileri sürekli olarak bir beklenti içine soktuğunu belirterek, konunun sürekli gündemde tutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Altıkulaç, şöyle devam etti: "Ortada uygulanabilirliği olan bir metin yok. Gerek CHP'nin, gerekse AKP'nin hazırladığı taslaklar var. Biz de bu taslakları YÖK'e gönderdik. Bize 'Bunların birMilli Eğitim Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaçalt yapısı yok, bilgiye dayanmadan hazırlanmış, problemin esası incelenmemiş' diye yanıt geldi. Sağlam bilgi gerekiyordu. YÖK'ten bilgi istedik. Bundan sonra yapacağımız iş bu konuda adım atmak gerekiyor mu, gerekmiyor mu buna karar vermektir. Amacımız, konuyu sürekli gündemde olmaktan çıkarmaktır. Yapılacaksa yapılsın, yapılmayacaksa da bunu açıklayıp konunun kapatılması gerekiyor." Altıkulaç, YÖK'ten aldıkları bilgileri, ellerinde var olan çalışmaları bir araya getirip bunları iki partinin gruplarına götüreceklerini isöyledi. "Gerekirse genel başkanlarla da görüşeceğiz" diyen Altıkulaç, af konusunda bir yasanın çıkması içini iki gruptan da siyasi bir destek bulmaları durumunda çalışmaya devam edeceklerini ve yasanın çıkarılacağını ifade etti.

'ÇALIŞMALAR SÜRECEK'
YÖK Başkanı Teziç'in 'affa karşı olduğunun' hatırlatılması üzerine de Başkan Altıkulaç, "Üniversite tarihinde, üniversite camiasında affa sıcak bakılan bir durum görülmüş şey değildir. YÖK Başkanı da bu kurumların başındaki insan olarak elbette karşı çıkacaktır. Biz de onlara görüşlerini sormaya gitmedik. Bilgi aldık" dedi.

CHP: AF İSTİYORUZ AMA
Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ise, parti olarak öğrenci affından yana olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Ancak ortaya çıkan bilgiler affın istenilen sonuçlara ulaşılamadığını ortaya koyuyor. Bugüne kadar yapılan aflar sonrasında üniversitelere dönen öğrencilerin yüzde 95'i başarısız olmuş. Yüzde 95 okulu bitirmeden, diploma alamadan yeniden okuldan gitmiş. Af ile öğrencilerin geri dönmesi, burada bulunan öğrencilerin de önünü tıkaması anlamına geliyor. Ama yine de çocukların durumuna üzülüyorum." Altay, sınırlı bir affın getirilmesi gerektiğini ve bu konuda AKP ve CHP'nin uzlaşmasının şart olduğunu söyledi.

Şenol ATEŞ/ ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Derviş 3. yolu açıkladı: Adayım Zülfü Bey
 Genel başkanlık yarışı çok ayıp, büyük haksızlık
 Başbakan Sezer'e YTL hediye etti
 'Kuvvetler ayrılığı ilkesi uygulanmalı'
 Sayıştay seçimi nihayet
 Bir hâkim ve savcıya ihraç kararı
MAHMUT ÖVÜR
'Üniversiteye sevgi gelecek'
İstanbul Üniversitesi'nin...
YAVUZ DONAT
Doğum sancısı
Cumhuriyet Halk Partisi, bir doğurgan...
Korku kenti İstanbul
Mahalle ortasında gaspçıların şişle göz çıkardığı, kapkaççıların her...
İşkenceciyi sesinden tanıyıp ele verdiler
Kamuoyuna 'Kesik Bacak' cinayeti olarak yansıyan olayın ardından...
Hastayla bir dakika
Hastayla bir dakika
Göztepe SSK hastanesinde randevular arasında 6 dakika var. Ancak...
450 milyonluk sessizlik
450 milyonluk sessizlik
Avrupa Birliği ülkeleri Asya'daki felaketi anmak için ayaktaydı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu