SETBİR organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Fransız şirketleri, "Bırakın sütünüzü AB standardında işleyelim" çağrısı yaptı.
Çiğ sütün soğutulup işlenmesi konusunda tüm dünyaya teknoloji satan Fransızlar Türkiye'deki sektör temsilcilerine "Bizimle işbirliği yapın" çağrısında bulundu. Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) ile Fransız Hayvancılık Enstitüsü'nün katkılarıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Fransız Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Jean Antoine Giansilly, Türkiye'de AB'ye uyum çalışmaları kapsamında süt ve süt ürünlerinde de kalitenin tamamen AB standartlarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Giansilly, şöyle konuştu: "Türkiye açısından, 2005'te başlayacak müzakerelerle birlikte ortak tarım politikaları stratejik bir önem taşıyacak. Bunlar içinde tabii ki büyükbaş hayvancılık ile süt ve süt ürünlerinin üretimi de yer alıyor. Süt verecek hayvan ırklarını geliştirmeniz gerekiyor. Türk ineklerinin üretim hacmi Fransız inekleriyle kıyaslandığında daha da ileriye götürülmesi gereken bir durum var. Biz bu gerekliliği 25 yılda 15 AB üyemizde de yerleştirdik.'' Uluslararası Fransız Firmalarının Tanıtım Ajansı yetkililerinin de katıldığı sempozyumda, Türkiye'de çiğ sütte bir türlü düşürülemeyen bakteri oranının, süt ve ürünlerinin AB ülkelerine ihracının önündeki en büyük engel olduğu vurgulandı.