kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İzmir'in kızlarıyla anlaşma rehberi
İzmir'in kızlarıyla anlaşma rehberi

Tatil için Çeşme'yi seçen beyler! İzmir'in güzel kızlarıyla sohbet ederken 'muhabbete Fransız kalmamak' için aman bu yazıyı çok dikkatli okuyun.

Nasıl bir Londralı ile İskoç birbirinin dilini anlamakta zorluk çekerse bizim ülkemizde de İzmirliler'le diyalogda kopukluklar olabilir. Onbeş günde bir yayınlanan 'Nişantaşı' dergisinin bu konuya açıklık getirmek için hazırladığı 'kılavuz' tatil için Çeşme'yi seçenlerin hayatını hayli kolaylaştıracağa benziyor. Sabananur Kıraç tarafından kaleme alınan yazıda, aralarında ünlü mankenlerimizden Tuba Ünsal, Sinem Güven ve Ebru Destan'ın da bulunduğu İzmirliler'le anlaşmak için neler yapılması gerektiği şöyle anlatılıyor: "İzmirli bir kızı tavlamak hiç de kolay değildir. Öncelikle onların dilinden anlamanız gerekir. Domat, asfalya, düzgü, bardacık, andaç ya da klorak gibi kelimeler kullandıkları zaman onların yüzüne yabancı dil konuşuyormuş gibi bakmamalısınız. Ama her şeyden önemlisi de onlar 'geliyom, gidiyom, gelcen, yapcan, etcen' diye konuştuklarında asla onlarla dalga geçmemelisiniz. Aksi taktirde çok beğendiğiniz İzmirli kızı sonsuza dek kaybedebilirsiniz."

OTLA BESLENİYORLAR
İzmirlileri anlamak için işe kumrunun bir kuş olmadığını öğrenerek başlayabilirsiniz. Kumru, İzmir'e özgü çok lezzetli bir sandviçtir! Bunun dışında bilmeniz gereken kavramlar içinde belki de en önemlileri, 'tam 35' ve '35 buçuk' kavramlarıdır. Çünkü İzmirliler kendi aralarında ikiye ayrılır. Tam 35'liler Göztepeli, 35 buçuklular da Karşıyakalı'dır. Onlara nereli oldukları sorulduğunda, "İzmirli'yim" demez onun yerine "Karşıyakalı'yım" demeyi tercih ederler. Yemek konusuna gelince... İzmirliler her şeyin zeytinyağlısını sever. Turp otu, radika, cibaz, ısırgan otu ve deniz börülcesi gibi lezzetlere bayılırlar. Radika, salatası yapılan bir yabani ot, Cibez ise lahana filizine verilen isimdir.

İzmirlice sözlük
Gevrek: Simit
Domat: Domates
Klorak: Çamaşır suyu
Çiğdem: Çekirdek
Bardacık: İncir
Asfalya: Sigorta
Andaç: Yıllık
Düzgü: Kalemtraş
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Sözleşmeler daha çok varlıklı ailelerin isteği
 Dinlerken ağladığım kadınla şarkı söyledim
 Düğmeye basınca siparişiniz hazır
 Başbakan yıldızlarla aynı gözlüğü takıyor
 Madalya hazırlığı
 Şarkı çaldığı için mahkemelik oldu
 Heyecanınızı kaybetmeyin
 İzmir'de barış rüzgarları esecek
 Truva Atı Çanakkale'de
 Yeniden biraraya gelecekler mi?
 Douglas'lar da birlikte oynamıştı
 Sette gerçek mermiler konuştu
 Nadide Sultan kandırıldı
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Eleni'nin musakkası...
Pekkan'ın evliliği 6 gün sürmüştü!
Pekkan'ın evliliği 6 gün sürmüştü!
Hande Ataizi ile Fethi Pekin'in mutlulukları neredeyse 24 saat bile...
Özel güne özel uçak
Özel güne özel uçak
Önceki gün Hülya Avşar ile Kaya Çilingiroğlu'nun evlilik...
Bir hayal gerçek oldu: Ömür boyu 'füze' meme
Bir hayal gerçek oldu: Ömür boyu 'füze' meme
Eskiden füze, roket ve uzay mekiği yapımında kullanılan titanyum,...
Anne karnındaki bebeğin fotoğraf albümü hazırlanıyor
Anne karnındaki bebeğin fotoğraf albümü hazırlanıyor
Gelişen teknoloji, yeni imkânlar sunmaya devam ediyor. Bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.