|
 |
|
 |
Fidyecilere nefes kesen baskın
Erzurum’da bir madenciyi kaçıran fidyeciler 40 milyar istedi. Polis yaptığı baskınla madenciyi kurtarırken, iki fidyeciyi de kıskıvrak yakaladı.
Erzurum'a önceki gün bir iş toplantısına katılmak için iki arkadaşı ile birlikte gelen Cihan Besler'e ait Cihan Madencilik Şirketi Genel Sekreteri Bayram Alev kimliği belirsiz kişiler tarafından 40 milyar lira fidye için kaçırıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı başarılı operasyon sonucu fidyeciler kıskıvrak yakalanırken, Alev de kurtarıldı.
ZORLA BİR TAKSİYE BİNDİRDİLER Erzurum'a şirketi adına toplantıya katılmak için gelen Bayram Alev (66) ile iki arkadaşı geceyi geçirmek için Erzurum TEDAŞ misafirhanesine gittiler. Şirket elemanları burada dinlendikleri sırada, Bayram Alev'e telefon geldi. Telefon eden şahıs toplantı öncesi kendisiyle görüşmek istediğini, bu nedenle Mumcu Caddesi üzerinde bulunan Dilaver Otel'e gelmesini rica etti. Bunun üzerine Bayram Alev misafirhaneden çıktı. Taksiye binmek için araç beklediği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından bir taksiye zorla bindirilerek kaçırıldı. Alev'i kaçırarak bilinmeyen bir yere götüren kişiler daha sonra sekreterin çalıştığı madencilik şirketini arayarak, 40 milyar lira istediler. Fidyeciler para verilmezse Alev'i öldüreceklerini söylediler.
POLİS ŞİRKET ELEMANI YERİNE GEÇTİ Bunun üzerine Cihan Madencilik Şirketi yetkilileri, Erzurum polisini arayarak olayı anlattı. Bunun üzerine polis, geniş çaplı bir operasyon başlattı. Fidyecilerin istedikleri paranın kendilerine verileceği belirtilerek, Erzurum Asri Mezarlığı buluşma yeri olarak ayarlandı. Şirketin elemanı kılığına giren polis, fidyeci Metin K.'yi bulaşma yerinde paraları alırken kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Metin K., rehineyi elinde bulunduran diğer arkadaşı Hasan K.'nin yerini söyledi. Polis, bu kez Bayram Alev'in tutulduğu Rabia Hatun Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi. Baskında Bayram Alev sağ olarak kurtarılırken, Hasan K. de yakalandı.
MEZARLIKTA YAKALANDILAR Çevrede önlem alan polis ekipleri, buluşma yeri olarak belirlenen mezarlığa gelen fidyeci Metin K.'yi paraları alırken kıskıvrak yakaladı (solda). Bir diğer ekip de Metin K.'yi buluşma noktasına getiren taksiciyi etkisiz hale getirdi. Sorgusunun ardından bırakılan taksicinin olayla ilgisi olmadığı öğrenildi. Metin K.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda Bayram Alev'in (üstte) tutulduğu eve baskın düzenleyen polis, madencilik şirketi sekreterini de kurtardı. Operasyon sırasında Alev'in korkusu gözlerinde okunuyordu.
Sinan AYDIN / Kenan TAŞKIN-MERKEZ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|