|
 |
|
 |
Hayrunnisa Gül beni şaşırttı
"Gül bana, 'türbanla ilgili davamı geri çekmem mümkün değil' demişti ama aksini yaptı".
* Sizin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine açtığınız dava sürüyor. Ve Türkiye'nin size karşı savunması için Dışişleri Bakanlığı'nın açıklama yapması gerekiyor. Yani Abdullah Gül. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? İronik, son derece ironik bir durum bu. Haktan, hukuktan yana olan bir partinin hak ve hukuku savunması... Öncelikle şunu söyleyeyim, ben herhangi özel bir muamele beklemiyorum. Başta Ecevit, Deniz Baykal hükümeti de olabilirdi. Ama AK Parti var. Yine de özel bir şey istemiyorum. Prosedürün devam etmesini istiyorum sadece. Hakkın hukukun uygulanması gerektiğine inanıyorum.
* Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün de böyle bir davası vardı ama o geri çekti. Benim için böyle bir şey söz konusu bile değil. Kaldı ki onun yerinde olsam bile davamı geri çekmezdim. Ayrıca çok şaşırdım böyle bir şey yapmasına.
* Neden şaşırdınız? Bu konuyla ilgili bir görüşme yapmıştık ve o bana bu davayı asla geri çekmeyeceğini söylemişti. O yüzden şaşırdım. Bu arada bir şey daha söyleyeyim, benim AIHM kadar yaptırım gücü olmasa da Avrupa Parlementerler Birliği'nde bir davam daha var. Türkiye de bu birliğe üye. Biz işte o dava konusunda konuşurken Hayrünnisa hanım ile bu gündeme gelmişti ve o bana "Davamı geri çekmem mümkün değil" demişti.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|