2004 yılında Türkiye bilgi teknolojisi pazarının yüzde 25 büyüyerek toplam 13.2 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Geçtiğimiz yıl bilgi ve iletişim sektörlerinin toplam cirosu 11.5 milyar dolar olmuştu. Bu yıl İnterpro Pazar Araştırma şirketinin tahminleri rakamın 13.2 milyar dolara ulaşacağı yönünde. Tam ülke potansiyelini yansıtmasa da Türkiye Avrupa'da önemli harcama yapan ülkelerden biri. Ancak Türkiye'nin bilişim politikalarındaki belirsizlik yüzünden uluslararası teknoloji firmaları yatırım yapmaktan kaçınıyor. Avrupa'da durgunluk devam ederken, Asya'da Çin başta olmak üzere hızlı bir büyüme devam ediyor. Türkiye'nin ve Avrasya bölgesinin en büyük fuarı CeBIT Bilişim Eurasia bölgenin en büyük organizasyonu olmaya devam ediyor. Fuar her geçen yıl uluslararası kimliği ile öne çıkmaya başlıyor.
12 ÜLKE KATILIYOR 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek CeBIT Bilişim Eurasia'da yerini almaya hazırlanan ülke ve bölgelerden bazıları şöyle; Amerika, Almanya, Çin, Danimarka, Fransa, Hong Kong, İngiltere, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Tayvan.
TÜRKİYE'DEN KÜREYE Geçtiğimiz yıl, 600 metrekare KOSGEB desteği alan Türkiye'den Küreye bölümünde, 44 şirket ürün ve hizmetlerini sergiledi. Bu yıl KOSGEB'in desteğini 1500 metrekareye çıkardığı tematik bölüm, özellikle yatırım için Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Türkiye'den Küreye bölümü, bu yıl uluslararası pazarlara açılmayı hedefleyen 60'ı aşkın şirkete ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. KOBİ'lerin ihtiyacı olan tüm çözümleri bir arada bulacakları bir ortam da unutulmamış. Bilişimin iş süreçlerinde yaratacağı verimlilik hakkında farkındalık yaratmak için değişik toplantılarla küçük ve orta boy işletmeleri, ticaret ve sanayi odalarını ve SİAD'ları bir araya getiriyor.