Kemer hayata bağlıyor
BP Türkiye ile Emniyet, kemer takma alışkanlığını artırmak için yeni bir kampanya başlattı. Emniyet kemerinin can kayıplarını yüzde 45 ve ağır yaralanmaları ise yüzde 50 azalttığını hatırlatırak, biz de 'hayata bağlanın' diyoruz.
*** Emniyet kemeri ağır yaralanmaları yarı yarıya azaltıyor
Emniyet kemeri ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları yüzde 50 azaltıyor. Bu bilinci artırmak için de BP Türkiye, Emniyet'le işbirliğine gitti.
BP Türkiye, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle sosyal bir kampanya başlattı. Trafik Yılı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapan BP, emniyet kemeri kullanımını teşvik etmek amacıyla çok kanallı bir kampanyayı hayata geçirdi. Kampanyanın sloganı "Emniyet kemerinizi takın... Hayata bağlanın!" Kurumsal sorumluluk, BP Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Kencebay, "yol güvenliği" alanında yıllardır ciddi çabalar harcayan bir kurum olarak Trafik Yılı'nı da desteklediklerini belirterek, herkesi bu yıla katkıda bulunmaya davet etti. Kencebay şunları söyledi: "Bu tür çalışmaları kurumların sosyal sorumluluklarının bir gereği olarak görüyoruz. Yol güvenliği bilincinin yaygınlaştırılması ve konuyla ilgili etkin projelerin hayata geçirilmesi için başta medya, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve kamu kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Emniyet kemeri kullanımı ise, kaza sonrası meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları yüzde 50 oranında azaltıyor. Bu çarpıcı gerçekler karşısında, tüm kişi ve kuruluşları işbirliği yapmaya ve hayata bağlanmaya davet ediyoruz." İşte sizlere emniyet kemerinin önemini anlatan bazı bilgiler:
Hayata bağlanmak için şart Türkiye'de her yıl yaklaşık 450 bin trafik kazası oluyor. Bu kazalarda 125 bin kişi yaralanıyor ya da sakat kalıyor. Türkiye'de her saat ortalama 50 trafik kazası yaşanıyor ve bu kazalarda 14 kişi yaralanıyor. 2 saatte bir, 1 kişi kaza yerinde hayatını kaybediyor. Emniyet kemeri kullanımı trafik kazalarındaki can kayıplarını yüzde 45, yaralanmaları yüzde 50 oranında azaltıyor. Kemeri, kaza anında şoförün ve yolcuların dışarı fırlamasını ve otomobilin takla atması halinde aracın içinde sağa sola savrulmalarını önlüyor. Emniyet kemeri, çarpma etkisini vücudun en güçlü noktalarına yöneltiyor, kafa ve omuriliği koruyor. Ayrıca vücudun araçla birlikte durmasını sağlıyor. Arka koltukta emniyet kemeri takmak, yaralanma riskini 2 kat, dışarı fırlama riskini ise 7 kat azaltıyor. Araçlarda çocukların yüzde 80'i doğru şekilde oturmuyor. Kazalarda ölen 5-9 yaş grubu çocukların yüzde 46'sı emniyet kemeri kullanmıyor. Araçta doğru oturan çocukların yüzde 75'i kazalarda zarar görmüyor.
|