|
 |
|
 |
Pratik Bilgi
Eti İnceltirken... Bazı yemek tariflerinde eti incelterek kullanmak gerekiyor. Dana etleri tercihen kasap tarafından dövülüp inceltilmelidir. Ancak, bu işlemi sizin yapmanız gerekiyorsa, eti iki yağlı kağıt arasına koyup iyice dövün. Bunu yaparken, etleri zedelememek için tahta et döveceğini tercih edin.
Çay lekesine huni Çaydanlığı yıkarken lavabonuz sararıp, canınızı sıkıyorsa hemen önleminizi alın. Lavabonun deliğine küçük bir huni yerleştirin. Çayı huniye boşaltın. Böylece lavabonun kenarlarında istenmeyen lekeler oluşmasını da engellemiş olursunuz.
Zeytinyağlı dolma yaparken... Zeytinyağlı dolmaya katacağınız baharatı, pirinç ve fıstığı kavurduktan sonra ekleyin ve tencerenin kapağını hemen kapatıp 5-10 dakika bekletin. Böylece demlenen pirincin içine baharat kokusu iyice siner ve dolmanız çok daha lezzetli ve güzel kokulu olur.
Sarmısağı hazmetmek için... Sarımsağı çok seviyor fakat kolay hazmedemiyorsunuz. Bunun için de yemekten kaçınıyorsunuz. Eğer sarımsağın ortasındaki tohum kısmını çıkarırsanız hazımsızlık sorunundan kurtulursunuz. Böylece istediğiniz kadar sarımsağı da yiyebilirsiniz.
Yapışan üzümler... Kuru üzümler uzun süre saklandığında birbirine yapışır ve lezzeti bozulur. Bunu önlemek için, kuru üzümleri havası alınmış bir torbada buzdolabında muhafaza edin. Üzümler çok sertleşirse üzerine sıcak su gezdirin. Daha sonra kağıt havlu koyup, kurulayın.
Portakal marmelatı Dört portakalın kabuğunu 10 dakika kadar haşlayın. Haşlama suyunu döküp, kabuklarının acılığının gitmesi için bir 10 dakika daha haşlayın. Portakal kabuklarını püre haline getirdikten sonra üstlerini örtecek kadar bal koyup karıştırın. Koyu olursa, biraz portakal suyu veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|