kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kültürümüz Fransa'da
Kültürümüz Fransa'da

Mutfak Dostları Derneği,15 gün boyunca Fransa'da yemeklerimizi ve kültürümüzü gönüllü tanıtacak
Mutfak Dostları Derneği 2. başkanı Sevim Gökyıldız'ın koordinatörlüğünde Fransa'- nın Savoy bölgesindeki Annecy'de düzenlenen festival 26 Mart'ta başladı. 12 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde Türkiye, yemekleri ve folklorik özellikleri ile tanıtılmaya çalışılacak. Annecy'de 19. yüzyıldan kalma bir şato olan Imperial Palace isimli beş yıldızlı otelde düzenlenen organizasyona Armada Otel yetkilileri, Harman Folklor Grubu, Caferağa Medresesi hat öğretmenlerinden Efdaluttin Kılıç ve uluslararası yarışmalarda ödülleri bulunan şef Mesut Erdoğan da katılıyor.
Annecy Gölü'nün kenarındaki Imperial Palace Avrupa'nın en ünlü otellerinden biri. Otelde her yıl 15'er günlük yabancı mutfak tanıtımları yapıyor. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan "Afiyet olsun! İstanbul la Magnifique" adlı gastronami festivali bu yıl da aynı isimle tekrarlanıyor.
Türk yemekleri, ödüllü şef Musut Erdoğan tarafından Fransız damak tadına uygun hale getirilecek. Otelin restoranı tamamen Tükiye'ye özgü malzemelerle dekore edilecek. Dekor için İstanbul'dan bir tır dolusu eşya götüren grup, otelin içinde küçük bir Türkiye yaratacak.

Aynur Erdem

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
 Çok iyi kol böreği açarım
 Sezer'in Erdoğan'la uyuşmadığı biliniyor
 İki yılda yedi yakınımı kaybettim nasıl aşk albümü...
 Kan Kokulu Topraklar
 Türkiye'yi Amerika'da savundu
 Bu evde kocaman bir tarih ve 64 yıllık aşk var
 Göbekten müziğe bağlı
 Dizilerimle reytingi garantilerim
 Gerçek bir Türk burjuvasıydı
 Beni rahatsız eden olayları çiziyorum
 Bizim aramızda maraz çıkmaz
 İdeallerim için bekledim
 Herkes bildiği işi yapsın ben iyi baklava yaparım
 Serdar'ın karşıma çıkması sanki ilahi düzenin bir parçası
 Buz pistlerinin Türk kraliçesi
 Kansere çok kızdım çünkü vaktimi çaldı
 Mektupları okurken çok ağladım
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
5 yıl sonra aynı kader
5 yıl sonra aynı kader
Ailesi Kosova'dan kaçarken anne karnında olan ve Türkiye'de doğan...
Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
Yemek yazarı Sunay Babahan, "Kim Korkar Yemekli Misafirden" adlı...
Şimdi sofralarda kuşkonmaz zamanı
Sağlığa yararları saymakla bitmeyen kuşkonmaz, mayıs başından haziran...
Beş çayında buluşma
Farklı lezzetler sunan Cafe Linzer, her ay Kalamış'taki şubesinde bir...
Işıl ışıl mücevher binalar
Cam binalara tutkunum, beni mıknatıs gibi çekiyor. Kurtul Erkmen ve Gürhan...
Parmak ucundaki teknoloji
Hız, daha çok hız. Taşınabilir bilgisayarlardan ev sinemalarına, dijital...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.