kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
Sorularınız ve sorunlarınız için dron@sabah.com.tr
Sorularınız ve sorunlarınız için dron@sabah.com.tr


Bilgisayarımın aygıt yöneticisi kısmında bir sorun çıkarsa ne yapmam gerekiyor (çarpı, soru işaretleri gibi)?
Aygıt yöneticisi (Device Manager) bilgisayarınızdaki donanım parçalarının her birinin sistem tarafından tanınıp tanınmadığını göstermesi açısından son derece önemlidir. Burada sistem bileşenlerinizle ilgili iki olasılık söz konusudur. Eğer herhangi bir bileşenin ikonu üzerinde bir çarpı işareti varsa bunun anlamı şudur: Söz konusu cihaz devre dışı bırakılmıştır. Tekrar devreye almak için söz konusu aygıta çift tıklandığında açılan ekrandan "Bu aygıtı tüm donanım profillerinde etkinleştir" seçeneği aktifleştirilmelidir. Eğer herhangi bir aygıt üzerinde soru işareti varsa, bunun anlamıysa bilgisayarınızda söz konusu aygıtın varlığından haberdar olunduğu ancak bu aygıtın sisteme tanıtılması için doğru sürücü dosyasına ihtiyaç olduğudur. Bu dosyayı ya sisteminize yeni eklediğiniz bir ürünle birlikte verilen CD'den ya da üretici firmanın web sitesinden temin edebilirsiniz.

Windows XP yüklü bilgisayarımdaki İnternet Explorer'ın giriş sayfası benim isteğim dışında değiştirilmiş. Ne yapsam hep aynı site aktif oluyor. Nasıl düzeltebilirim?
Görünüşe göre bilgisayarınıza isteğiniz dışında bir program yüklemiş. İster virüs, ister Trojan denen truva atı sınıfında bir program olsun, Internet Explorer programınız bir şekilde "rehin alınmış". Bu durumda acilen sisteminize bir anti-virüs programı yükleyip hemen virüs güncellemesi yapmanızı öneririz. Ayrıca bu da tek başına yeterli olmayabilir. İnternetten kolayca bulabileceğiniz Ad-Aware isimi program, bilgisayarınızdaki bu tür casus yazılımları bulup silmesiyle ünlüdür. Son olarak bir de Internet Explorer'ınızın tüm güvenlik ayarlarını en üst düzeye çıkarıp, internette sörf yaparken Internet Explorer'ınıza isteğiniz dışında müdahalede bulunulmasını engelleyebilirsiniz.

Bilgisayarımda Windows XP yüklü. İkinci bir bölüm açıp buraya Linux yüklemek istiyorum.
Bilgisayarınıza deneme amaçlı da olsa ikinci bir işletim sistemi yüklemek isterseniz, öncelikle Windows XP'nizi kurmanızı öneririz, ki sizin sisteminiz de sanırız zaten bu şekilde bulunuyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta Windows kurulu sabit diskinizde bir "defrag programı" çalıştırmanız gerekliliğidir. Bu işlemin ardından ister Windows ortamında "Partition Magic" programıyla diskinizi ikiye bölebilir, ister kuracağınız Linux dağıtımının kurulum CD'sindeki disk bölme araçlarıyla Windows kurulu alandan bölüm alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse MandrakeLinux dağıtımı Windows ortamına gerek duymadan kendi kurulumu arabiriminde Windows dosya sistemlerinden Fat ve NTFS formatlı disk bölümlerini bile yeniden boyutlandırıp diskinizde Linux için yer açabilir.
 

TİMUR SIRT
Şirketlerin OBEZITE sorunu! -1-
Artık bir laptop veya monitör üretmenin spor...


İSMAİL HAKKI POLAT
Yeni Medya, Yeni Dünya
Başlığa bakıp malta eriği ya da ABD'den...


MURAT YANIKLAR
Loading...
Teknoloji ve oyun! Birbirinden bağımsız...


ERDEM GÜNAY
Apartman internet servis sağlayıcısı
Son yıllarda teknolojinin en çok konuşulan...


Ucuz eğlencenin sırrı
Bu dünyada isteyen istediği role bürünüyor. Kral olmak, dünyayı...
Google mesajı aldı!
Google'un yeni elektronik posta servisi internet kullanıcılarına...
2004 oyun canavarları için masraflı geçecek
En popüler oyunları daha iyi bir bilgisayarla birlikte oynamak...
Haftanın DVD'leri
THE MATRIX REVOLUTIONS İNDİRİMDE
NEO'NUN mutsuz...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.