kapat
ON
Gündem
Mobil
Online
Rehber
Yazarlar
Ana Sayfa
SABAH
 
 
Yeni dostluklara açılan pencereler
Yeni dostluklara açılan pencereler


Bu hafta, çoğu internet kullanıcısının birebir iletişim içerisinde bulundukları anında mesajlaşma programlarına değineceğiz. Gün geçtikçe ülkemizde internet kullanımının da artmasıyla doğru orantılı olarak artık sanal ortamda geçirilen vakit, gerçekten çok fazla. Öyleki; artık tanıdıklarımıza telefonlarını sorduktan sonra e-posta, ICQ, MSN veya herhangi bir şekilde internet üzerinden kontakt kurabileceğimiz iletişim adreslerini de sormak kimilerimiz için gerçekten alışkanlık haline geldi diyebiliriz. Bu programlar bazı durumlarda gerçekten de hayat kurtarıcı nitelik taşıyabiliyorlar. Beraberlerinde gelen özellikler sayesinde sesli sohbet veya video konferans özelliğini kullanarak maddi açıdan bile tasarruf yapabilecek düzeyde faydalanabilmeniz mümkün. Bunda İnternet teknolojilerinin ve tabiki yazılımcı firmaların da payını unutmamak gerekiyor. Günümüzde ise ADSL ve KabloNET kullanıcılarının artmasıyla beraber bu teknolojileri kullanan kitle de büyük bir artış gösterdi. Şimdi dilerseniz bu programları inceleyelim.

MSN MESSENGER
Download Adresi: http://www.msnmessenger-download.com/
Microsoft' un ICQ' ya rakip olarak çıkardığı en çok kullanılan anlık iletişim programlarından biri olan MSN Messenger, kolay ve interaktif yapısı ile kullanıcılarına internette çevrimiçi olarak sohbeti vaad ediyor. Microsoft firması, Windows' un ME ( Millenium Edition ) sürümünden sonraki versiyonlarında bütünleşik olarak sunmasından sonra kullanıcı sayısında büyük bir artış gerçekleşen program, günümüzde internet üzerinde en çok aktif kullanıcısı olan yazılımlardan biri olma özelliğini başarı ile koruyor.

Birebir etkileşimin tadını çıkarın
Eğer bilgisayarınıza bağlı bir mikrofon veya webcam' e sahipseniz, listenizdeki kişiler ile MSN Messenger farkıyla çok kolay bir şekilde görüntülü veya sesli sohbetin tadını çıkarabilirsiniz. Bununla kalmamakla beraber listenizdeki bütün arkadaşlarınız ile birlikte bir anda aynı mekanda tıpkı IRC' deymiş gibi sohbet edebilirsiniz. Bunun için "Davet Et (Invite) " butonunu kullanarak istediğiniz kişileri seçebilir ve sohbete başlayabilirsiniz.

ICQ (I SEEK YOU)
Download Adresi : http://www.icq.com Kayıtlı kullanıcı sayısı 150 milyonu aşan ICQ, gerçekten yıllardır en çok kullanılan mesajlaşma programı diyebiliriz. İnternet'in geçtiğimiz senelerde ülkemizde de yayılmasıyla beraber artık kitlelere hitap etmeye başlayan program, gelecekte de popüleritesini koruyacak gibi gözüküyor. ICQ'nun üretici firması geçtiğimiz yıl programın kullanımının artık sadece ücret ödeyen üyelere hitap edeceğini duyurmuştu, fakat ICQ kullanıcıları oluşturdukları kampanyalar ve firmaya gönderilen yıldırıcı e-postalar sayesinde büyük bir dayanışma örneği göstererek bu karardan geri adım atılmasını sağlamışlardı. ICQ ' zaman içerisinde neredeyse her sene çıkan yeni versiyonlarıyla beraber güncelliğini en iyi derecede korumayı başarmış gibi gözükse de şu an için MSN Messenger, ICQ' nun tahtına göz dikmiş durumda

Kişisellik Her Zaman Ön planda..
ICQ' nun en kullanışlı özelliklerinden biri kullanıcı arama motoru diyebiliriz. Listenize eklemek istediğiniz kişileri; ülke, dil, cinsiyet, yaş, ilgi alanı v.s. gibi kriterleri göz önünde bulundurarak görüntüleyebilirsiniz. İstediğiniz kişiyi listenize eklemek için istek gönderdiğiniz andan itibaren, sizi listesine alır almaz sohbet etmeye başlayabilirsiniz. Dünya üzerinde farklı ülkelerde yaşamlarını sürdüren insanlar bile birbirlerinde ortak bir nokta bulup ICQ sayesinde tanışıp evlenen çiftler bile var.. http://www.icq.com adresinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.. Programın bütün özelliklerini etkin bir şekilde kullanmak için ise her zaman programı ilk kurduğunuz andan itibaren gelişmiş mod ( advanced mode ) seviyesine geçmelisiniz. Sonuç olarak İnternet ve beraberinde gelen teknolojiler yaşamımızın her anına oldukça sağlam bir şekilde yerleşmiş durumda ki, "nereye kadar?" sorusunun cevabını vermek gerçekten çok zor...
 

TİMUR SIRT
Şirketlerin OBEZITE sorunu! -1-
Artık bir laptop veya monitör üretmenin spor...


İSMAİL HAKKI POLAT
Yeni Medya, Yeni Dünya
Başlığa bakıp malta eriği ya da ABD'den...


MURAT YANIKLAR
Loading...
Teknoloji ve oyun! Birbirinden bağımsız...


ERDEM GÜNAY
Apartman internet servis sağlayıcısı
Son yıllarda teknolojinin en çok konuşulan...


Ucuz eğlencenin sırrı
Bu dünyada isteyen istediği role bürünüyor. Kral olmak, dünyayı...
Google mesajı aldı!
Google'un yeni elektronik posta servisi internet kullanıcılarına...
2004 oyun canavarları için masraflı geçecek
En popüler oyunları daha iyi bir bilgisayarla birlikte oynamak...
Haftanın DVD'leri
THE MATRIX REVOLUTIONS İNDİRİMDE
NEO'NUN mutsuz...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gündem | Telekom | Online | Rehber | Yazarlar | Ana Sayfa
Copyright © 2004- Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.