|
 |
|
 |
Hayatını kararttılar
Hüseyin Aşçı 17 yıllık belediye işçisi. Kimliğini taklit eden birileri, adına şirket kurup piyasayı dolandırdı. Ona da hakkında açılan sekiz davada ter döküp, maaşına konulan hacizlerden kurtulmanın mücadelesini vermek düştü. Sabıka siciline işlenen dört ceza da cabası.
İstanbul Kadıköy Belediyesi'nde 17 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan ve aldığı çöpçü maaşıyla biri 15 diğeri ise 12 yaşındaki iki çocuğunun eğitimini sürdürmeye çalışan Hüseyin Aşçı'nın tekdüze yaşamı, altı ay önce aldığı bir tebligatla değişti. Kırk yıllık yaşamı boyunca çek koçanı dahi görmeyen Hüseyin Aşçı, hakkında 6 ay önce Bursa'daki bir firmaya kestiği 5 milyar 680 milyon liralık çek karşılıksız çıktığı için icra takibi başlatıldığını öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Aşçı daha ilk şoku üzerinden atamadan hakkında 8 ayrı icra takibi daha başlatıldığını ve karşılıksız çek vermek suçundan sekiz ayrı dava daha açıldığı haberini aldı. Bu arada Aşcı'nın maaşına ilk icra takibi nedeniyle haciz kondu.
TIPATIP AYNI KİMLİK Çeklerin Sivas'taki bir şirket üzerinden kesildiğini öğrenen Hüseyin Aşçı, bunun üzerine Sivas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ve savcılık tarafından yapılan araştırmada ilginç bir dolandırıcılık öyküsü ortaya çıktı. Resmi kayıtlarda yapılan incelemeye göre, Hüseyin Aşçı'nın, seri numaraları da dahil olmak üzere halen kullandığı kimliğinin sahtesini hazırlayarak kendi fotoğrafını yapıştıran bir kişi, önce Fatih'teki Ördekkasap Muhtarlığı'ndan Sivas'ın Gökçebostan Mahallesi'ne bir nakil ilmuhaberi aldı. Bu arada sahte Hüseyin Aşçı ile birlikte hareket eden iki kişi daha Kadıköy Osmanağa Mahallesi Muhtarlığı'ndan Ziya Bodur adına, yine Ördekkasap Mahallesi Muhtarlığı'ndan da Hasan Demir adına aynı yere nakil ilmuhaberi aldı. Sivas'ta kayıtlarını yaptıran üç kafadar, hemen Sivas Ticaret Odası'na başvurarak Boy-San Boya İnşaat Taahhüt İmalat İthalat İhracat Ticaret Sanayi Limited Şirketi adıyla bir şirket kurdu. Şirket müdürü olarak da Hüseyin Aşçı gösterildi.
ALACAKLILAR KAPIYA DAYANDI Ardından şirket müdürü sıfatını taşıyan Hüseyin Aşçı adına bir bankadan çek koçanı alan üç kafadar, bu çeklerle yurdun çeşitli yerlerinden mal alarak ortadan kayboldu. Ödeme günleri geldiğinde ise çekler karşılıksız çıkınca alacaklılar Kadıköy Belediyesi'nde çöpçü olarak çalışan ve hiçbir şeyden haberi olmayan gerçek Hüseyin Aşçı'nın kapısına dayandı. Şimdi dosya, organize bir suç kapsamına girmesi ve başlangıç yerinin İstanbul olması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.
"TİCARETLE HİÇ İLGİM OLMADI" Alt üst olan yaşamını yeniden düzene koymaya çalışan temizlik işçisi Hüseyin Aşçı bir taraftan icra takipleri, bir taraftan da karşılıksız çek vermek suçundan açılan ceza davalarında borçlunun kendisi olmadığını ispatlamaya çalışıyor. Faiziyle birlikte üzerine yıkılan borç 100 milyar liraya yaklaşan Aşçı, hayatının hiçbir döneminde ticaret yapmadığını vurguluyor ve "Çek karnesini hayatımda hiç görmedim. Neye benzer onu bile bilmem" diyor ve tüm bu dediklerini de mahkemede ispatlamaya hazırlanıyor.
Nejdet ÇOKAN (MERKEZ)
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|