kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu çiçekler yeniyor
Bu çiçekler yeniyor

Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran Chemera, hem yenebilen hem de süs için kullanılan çiçekleriyle de dikkat çekiyor
Yeşillikler Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden. Türk mutfağı da Akdeniz mutfağından özellikler taşır. Buna rağmen ülkemizde yakın zamana kadar, Avrupa ve Amerika'da bulunan yeşilliklerin çok azını bulmak mümkündü. Amerikalılar ve Avrupalılar salatalarında kişniş, kıvırcık maydonoz, limon kamışı, rezene gibi otları kullanırken biz genellikle marul, roka, maydonozla yetinmek zorunda kalıyorduk. Ama artık son birkaç yıldır İstanbul'daki hemen her kafe ve restoranda değişik çeşitlerde malzemeyi içeren salatalar yemek mümkün.

Amerika'da doğup, üniversiteyi orada bitiren Ebru, Dünya ve Derviş Manizade kardeşler, ülke özlemi ağır basınca Türkiye'ye yerleşmeye karar vermişler. Antalya'da bulunan seralarında kesme çiçek üretmeye başlayan kardeşler, yemeye alışık oldukları salata malzemelerinin Türkiye'de bulunmadığını fark edince çiçek işinden vazgeçip, Türkler'in yabancı olduğu bu otları yetiştirmeye başlamışlar. Yola ilk çıktıklarında bu otları kabul ettirmekte çok zorlandıklarını söyleyen Dünya Manizade, yetiştirdikleri ürünleri arabalarına yükleyip Nişantaşı ve çevresindeki kafe ve restoranlara tek tek dağıttıklarını anlatıyor. İlk başlarda kafe ve restoran şeflerinin "Bunlar yenir mi?" şeklindeki sorularıyla karşılaşan üç kardeşin yetiştirdiği ürünler, kısa zamanda büyük ilgi görmüş.

Bunun üzerine Manizade kardeşler, yetiştirdikleri ürünleri, çeşidini de artırarak "Chemera" markasıyla piyasaya sürmüş. Bugün sadece beş yıldızlı oteller, kafe ve restoranlarda değil İstanbul'un büyük marketlerinde de Chemera ürünlerini bulmak mümkün. Chemera'nın ürün yelpazesinde sadece salata ürünleri değil baby havuç, baby kabak, sap kereviz, beyaz patlıcan gibi ürünler de bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra dikkati çeken bir diğer ürün ise yenilebilir çiçekler. Üç çeşit yenilebilir çiçek ürettiklerini söyleyen Derviş Manizade, bunların salatanın üstünde, yemeğin yanında süs ve garnitür olarak kullanılabildikleri gibi rahatlıkla yenebildiklerini de anlatıyor.

Eylem Bilgiç

DİĞER GURME HABERLERİ
 Balat'ta Akdeniz yemekleri
 Denizden gelen özel lezzetler
 Ege'den gelen bir lezzet elçisi
 Beğendiklerim
 Cep telefonlarınız denize düşebilir
 Aşçıların en temizi
 İzmir'de balık keyfi başkadır
 Sabah kafe akşam kulüp
 Kış bahçesinin farklı lezzetleri
 Suadiye'de farklı bir restoran
 Tepebaşı'nda farklı bir Lokanta
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Beckham'la frikik çalışmak imkansız değil
Beckham'la frikik çalışmak imkansız değil
Adidas 2004'te yıl boyu sürecek bir kampanya düzenliyor. Kampanya...
Aynı anda üç işi birden yapıyor
Aynı anda üç işi birden yapıyor
Cine 5'te haber bülteni sunan Duygu Giray aynı zamanda Dedeman...
Kişisel gelişim için farkındalık şart
Nilüfer Voltan Acar "Ne Kadar Farkındayım? Gestalt Terapi" adlı...
Haftanın Kitapları
Yarın Yapayalnız / Selim İleri / Doğan Kitap...
Amerika'nın varlığını sorgulayan belgesel
Errol Morris'in bu yıl en iyi belgesel Oscar'ını alan "Yüzyılın İtirafları"...
Asmalı Konak'ın yönetmeni artık beyazperdede
Çağan Irmak'ın ilk sinema filmi yadırgatıcı". Baştan sona ilgiyle izlenen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.