30 yıllık tatlı bir serüven
Konak Pastanesi, tatlıları ve rengarenk vitriniyle Nişantaşı'nın simgelerinden. 'Taş' görünümlü çikolataları ve portakal şekerlemeleri ise herkesin dilinde
Nişantaşı'nın simgelerinden biri olan Konak Pastanesi, lezzetli ürünleri ve sürekli yenilenen rengarenk vitriniyle İstanbullular'ın gözdesi. Acıbadem kurabiyesi ve şekerlemelerin ünü ise kentin sınırlarını aşmış durumda. Gerçek bir Nişantaşı klasiği, Konak Pastanesi... 1975'ten beri Valikonağı Caddesi'nde merdivenle inilen küçük bir mekanda hizmet veren pastanenin tüm ürünleri günlük çıkıyor. Zaten lezzet sırrını da buna borçlu. Meyveli tartlardan profiterole, milföy pastadan un kurabiyelerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu pastane, acıbadem kurabiyesi ve krokanıyla ünlü.
Ayrıca kiraz, incir, portakal şekerlemelerinin hem görüntüsü hem de tadının son derece cezbedici olduğu insanların ilgisinden belli oluyor. Pastanede çıkan diğer ürünler ise mozaik pasta, ekler, havuçlu kek, cheesecake, 'taş görünümlü' çikolatalar, poğaça ve açma çeşitleri. Kısacası 'tatlı'severlerin bir cenneti, bu küçük pastane...
DEKORASYONU BİLE AYNI Bir aile şirketi olan Konak Pastanesi, Erol Akı tarafından kurulmuş. Bugün ise pastaneyi çocukları Hüseyin, Hasan, Arzu ve Erhan Akı işletiyor. 1983'ten beri burada çalışan Kemal Usta, ilginin nedenini şöyle açıklıyor: "Kullandığımız ürünler kalitelidir. Malzemelerimizi hiç değiştirmedik. Örneğin acıbadem kurabiyemiz, diğerlerinden farklıdır. Bizdeki sırf bademdir, katkı maddesi yoktur."
Yıllardır dekorasyonunu bile değiştirmeyen Konak Pastanesi'nde, eskiden daha çok hamur işi ağırlıklı çalışılırken, şimdi hafif ve lezzetli ürünler de hazırlanıyor. Kurulduğu günden bu yana aynı adreste hizmet veren pastanenin yazın Galata Kulesi'nin yanında yeni şubesi açılacak. Kafe olarak da hizmet verecek olan Boğaz manzaralı mekanda, klasik tatlar yeni müdavimler yaratacak gibi görünüyor.
Ece Koçal
|