kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
54 yıldır süren dayanışma
54 yıldır süren dayanışma

Türk ve Amerikalı kadınlardan oluşan Türk Amerikan Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği 54 yıldır Türkiye'de yardım dağıtıyor. 450 üyeli dernek, öğrencilere burs dağıtıyor, okullara yardım ediyor, köylerdeki kadınları eğitiyor.

Dayanışma ve ülkelerarası kültür alışverişinin aynı çatı altında bir araya geldiği Türk Amerikan Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği, 54 yıldır Türkiye'de yardım dağıtıyor. 450 üyesi bulunan derneğin başkanı Oya Atlı, tüm kadınları derneğe beklediklerini belirterek, "Çağdaş ve eğitimli herkes üyemiz olabilir. Bu anlamlı ve kutsal görevleri yapmak isteyen tüm hanımları aramıza davet ediyoruz" dedi.

EĞİTİME TAM DESTEK

Dernek üyeleri Türkiye'de yaşayan Amerikalı ve Türk kadınlarından oluşuyor. Onursal başkanlığını ABD'nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman'ın eşi Patricia Edelman'ın yaptığı yardım derneği, bugüne kadar öğrencilere burs, kitap ve malzeme desteğinin yanı sıra Ankara'daki ağaçlandırma çalışmalarına katılıyor. Deprem ve Sosyal Yardım Komisyonu'na da üye olan Türk Amerikan Kadınları, en son Bingöl ve İran depreminde zarar gören çocuklara yardım ellerini uzattı. 1950'de Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'ın önayak olması ile kurulan Türk Amerikan Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği, iki ülkedeki kültür alışverişini sağlıyor ve yardım çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Oya Atlı, üye olmak isteyenlerin konuşabilecek kadar İngilizce bilme zorunluluğu olduğunun altını çizerek yardımsever kadınlara şöyle seslendi: "Laik, çağdaş ve eğitimli herkes üyemiz olabilir. Bu ilkeler doğrultusunda yetişmekte olan gençlerin eğitiminde tam destek sağlamak ve ülkemize sağlıklı ve Cumhuriyetçi nesiller yetiştirmek amacındayız." Üyelerinin 110'u yabancı olan derneğin sadece İzmir ve Adana'da şubesi bulunuyor ve pek çok komite ile çalışıyor.

KÖY KADINI İÇİN KURSLAR

Çocukların sosyal gelişimleri için geziler düzenleyen, yaz okulu programları ayarlayan dernek, ağaçlandırma çalışmaları gibi çevresel sorunlara da eğiliyor. Yüzü aşkın köydeki kadınlara el becerileri, aile planlaması ve çocuk bakımı gibi konularda kurslar açan dernek, her yere gitmeye çalışıyor. Başkan Atlı, bu yıl 52 üniversiteli kız öğrenciye burs verdiklerini ifade ederek, "Parlak, zeki, çalışkan ve not ortalaması yüksek, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs veriyoruz. Onların giyiminden, okul araç ve gereçlerine, kitap ihtiyaçlarından İngilizce'lerini ilerletmelerine kadar pek çok konuda destek oluyoruz" diye konuştu.

ilköğretim okullarına hizmet götürüyorlar
Dernek başkanı Oya Atlı, ABD Büyükelçiliği'nden de sürekli destek aldıklarını vurgulayarak, "Bayan Edelman'ın onursal başkanımız olması bizim için son derece sevindirici" dedi. 1992'de Çevre Bakanlığı ile çalışmalara başladıklarını söyleyen Atlı, kendilerine tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği ve Gölbaşındaki araziler üzerinde küçük bir orman oluşturduklarını da belirtti.

KİTAP BAĞIŞI BEKLİYORUZ
Derneğin 37 yıllık gezici kütüphane komitesi ise ilköğretim okullarına kitap ve malzeme götürüyor. Komite başkanı Nancy Börekçi, şu bilgeleri verdi: "Amerikan Üssü'nün tahsis ettiği minibüsler ile her salı okullara hizmet ulaştırıyoruz. Bu hizmetler, okulların tamiratı, sıvanması, ağaçlandırması, Atatürk büstü, bayrak temini ya da çocukların ihtiyaç duyduğu şeyler olabiliyor. Komitemiz her sene 5 okula gidiyor. Bu sene de Mamak'taki Kıbrıs Köy, Mehmet Yetkin, Çalışkanlar, Yahya Galip Kargı ve Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim okullarına masa, sandalye, sanayi tipi çamaşır ve bulaşık makinesi aldık, yerleri halı kaplattık. Ortopedik Engelliler İlköğretim okulundaki 125 öğrenciye tekerlekli sandalye aldık. Bize yapılacak en büyük iyilik ise çocuklara yönelik kitap bağışlanması olacaktır."

M. Pınar MERCAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hep toplantı hep toplantı
 Sevdiğimi söyleyemem
 Kışlıklar hazır
 OSCAR: tasarımcının boy aynası
 İşte cep telefonu doktorunun muayenehanesi
 KASDAV (Prof. Dr. Kriton Curi Çamlık Parkı Gönüllüleri)
 15 yıl süründüm
 TÜRK TEKSTİLİNİN Amerika çıkartması
 Sizin renginiz hangisi?
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Altın Ahududu
Oscar ödülleri bir nebze de, bizim...
AYŞE TÜTER
Yoğurtlu patlıcan
Patlıcanları fırın kâğıdına dizip, her...
Bu operasyon çok can yakacak
Sosyete ve sanat dünyasına haftada 10 kilo kokain pazarladığı iddia...
'Allahım benim de canımı al'
Beş yıl önce küçük kızlarını bir kazaya kurban veren Keskinler'in üç...
Mezar Bulundu Sıra Otopside
Beş yıl hapiste yatan genç sonunda sevgilisini öldürmediğini...
Paparazzilerin yeni üsleri camekanlı mekanlar
Paparazzilerin yeni üsleri camekanlı mekanlar
Magazin aleminin ünlülerinin, paparazzilerle aralarında daima bir...
Yasağı deldi!
Yasağı deldi!
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı Sefa Sirmen, İstanbul...
Paris'te Türk rüzgârı
Paris'te Türk rüzgârı
Fransa'dan yaşayan Ayşe ve Ece Eğe kardeşlerin kurduğu Dice...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.