Amatör gibiydiniz
"Bu kadar kolay gol yenir mi? Amatörlerden farkınız yoktu. Ne kadar iyi olursanız olun, bu hataları yaptığınız sürece Avrupa'da başarılı olmayı beklemeyin." "Bu kadar kolay gol yenir mi? Amatörlerden farkınız yoktu. Ne kadar iyi olursanız olun, bu hataları yaptığınız sürece Avrupa'da başarılı olmayı beklemeyin".
Beşiktaş'ın iki kez öne geçmesine rağmen 3-2 kaybettiği Valencia maçı sonrası teknik direktör Lucescu, futbolcularını azarladı. Rumen teknik adamın, önce 2-2 biten ilk yarının ardından devre arasında "Bu kadar basit hatalarla, kolay goller yemenizi anlamıyorum. Markaj nerede, hırsınız nerede. Çıkın sahaya ve hatasız oynayın" diye uyarıda bulunduğu bildirildi. Ancak Beşiktaş, +95'te bir gol daha yiyerek sahadan yenik ayrılınca Rumen hoca iyice çıldırdı.
5'te sıfır olur mu? Maç sonrası soyunma odasında takımını yine karşısına alan tecrübeli teknik adam, "Hep aynı şeyler; kosantrasyon eksikliği ve basit hatalar. Böyle oynadığınız sürece Avrupa'da oynamayı falan düşünmeyin. Ancak Türkiye Ligi'nde oynarsınız. Siz de görüyorsunuz ki, iyi oynamak, iyi takım olmak yetmiyor. Pozisyona girdin mi atacaksın, savunmada hata yapmayacaksın.Biz ikinci yarıda 5 pozisyon yakaladık, 1 gol atamadık. Valencia 90 dakikada 6kere gelip üçünü gol yaptı. Amatör futbolculardan farkınız yoktu" dedi.
Emeğinize yazık Lucescu, bu hataların ortaya koydukları futbola ve Beşiktaş'a yakışmadığını da söyleyerek, sık sık sesini yükselttiği konuşmasını şöyle tamamladı: "Kızgınım çünkü, biz bu yenilgiyi haketmedik. İyi oynadınız ama yenilen biz olduk. Üstelik iki kez de öne geçtik. Emeğiniz boşa gitti. Üstelik bu ilk de değil. Rövanşta aynı hataları istemiyorum" diye konuştu.
FATİH DOĞAN
|