kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kış bitmeden gelecek yılın kış modası hazır
Kış bitmeden gelecek yılın kış modası hazır

Biz kara kışla boğuşurken, moda dünyası yazı bitirdi ve kışın çizgilerini tanıtmaya başladı. 2004- 2005 Sonbahar /Kış moda haftalarının ilki, geçen hafta New York'da gerçekleşti. Marc Jacobs ve Missoni, benim en çok ilgimi çeken iki marka oldu.

Bembeyaz bir İstanbul'dan herkese merhaba! Gelecek kışın çizgileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. 2004-2005 Sonbahar/Kış moda haftalarının New York ayağı geçen hafta gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde Paris ve Londra'da devam edecek hazır giyim koleksiyonlarının sunulduğu bu haftalara, Atıl Kutoğlu ve Bahar Korçan'ın yanı sıra, Donna Karan, Oscar de la Renta, Anna Sui ve Micheal Kors gibi önde gelen birçok tasarımcı katılıyor. New York Moda Haftası'nda ilgimi çeken tasarımcılardan biri Marc Jacobs. Modanın "hippi" tasarımcısı diye anılan Jacobs, New York Moda Haftası çerçevesinde iki ayrı koleksiyon sundu. Modacının beni etkileme nedeni sadece bu iki koleksiyonu değil. Jacobs, aynı zamanda Louis Vuitton için de her yıl iki koleksiyon hazırlıyor. Bunun yanı sıra, kendi adıyla çok iddialı ayakkabı ve aksesuvar koleksiyonları da hazırlıyor.

İKİ FARKLI MARKASI VAR
Marc Jacobs'ın kıyafete olan ilgisi, küçük yaşta anneannesinden örgü öğrenerek başladı ve onur ödülü ile mezun olduğu Parson's School Of Design'da "harika çocuk" olarak biliniyordu. Tasarımlarını, ilk kez 1986 yılında sunmaya başladı. 1997'de ise Louis Vuitton'un ilk kadın koleksiyonunu tasarladı. Ünlü modacı, New York Moda Haftası'nda koleksiyonlarını, "Marc Jacobs" ve "Marc by Marc Jacobs" isimleri altında sundu. "Marc by Marc Jacobs" daha genç ve spor. Sonbahar/Kış sezonu için 70'li yıllardan esinlenmiş. Pembe, yeşil, mavi, kahverengi renklerin ağırlıkta olduğu, desenli kumaşlar ve 70'lerin olmazsa olmazı fitilli kadifeler var koleksiyonda. Bunun aksine, Marc Jacobs koleksiyonu ise daha kadınsı. Tasarımcı koleksiyonunu, 'Mona Lisa ifadeli sekreter' tanımlamasıyla anlatıyor. İfadeyi düşündüğünüzde Jacobs'ın hayal gücünden etkilenmemek imkânsız. Bana göre iyi bir tasarımcı, birçok ayrı markada başarılı olabilir. Sadece yoğun bir iş temposu içinde olmayı göze almalı. Hayal gücü, çalışma azmi ve iyi ekiplerle, değişik hedef kitlelere farklı koleksiyonlar yapabilmek mümkün.

50 YILLIK MARKA
Ve 50
yıllık bir moda efsanesi Missoni... Markanın tasarımcıları Rosita ve Tai Missoni, 2003'te 50. yıllarını kutladılar. Belirgin stilleriyle etiketlerine bakmadan 'Missoni' diyebileceğiniz çizgilerini koruyarak, 50 yılı geride bırakmak zor bir iş. Özellikle moda sektöründe. Moda, dünyadaki değişimlerden ilk önce etkilenir ve sürekli yenilik peşinde koşar. 50 yıl içinde modada nelerin değiştiğini gözünüzün önüne getirirseniz, Missoni'nin tarzını zamana adapte ederek ayakta tutmasının ne büyük bir başarı olduğunu fark edebilirsiniz. Daha çok triko çalışmalarıyla bildiğimiz bu markanın hikayesi Rosita ve Tai Missoni'nin evlenmesinden sonra, 1953 yılında kurdukları triko atölyesi ile başladı. 50 yılda İtalyan modasına değişik açılar kazandıran çalışmalara imza attılar. Sanatçılarla işbirliği yaparak, sergiler düzenlediler. Tasarımcılar günümüzün modern sanatçıları ve Missoni de bunun en güzel örneklerinden biri. Yukarıda, iyi bir tasarımcının pek çok alana, kendi tarzını taşıyabileceğinden bahsetmiştim. Missoni de stilini iç dekorasyon gibi farklı alanlara taşıyabilmiş. Rosita Missoni, "İşimizin en önemli tarafı, entelektüel adımları, arayışları, sonuçlarıdır" diyor. Birçok gerçek tasarımcı için de beklenti bu sanırım.

Dilek Hanif

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tüp bebek müjdesi
 Okul suyun öte yanında
 Tarot için bilgi gerek
 Bir gece için 7 milyar istiyor
 Dersler çok sıkıcı öğrenciler pek haşarı
 Bu da Bolulu 'Oturan Boğa'
 İngiltere'den Türkler'e uydu sansürü
 Mutsuz olmak için
 Sevgi Sözcükleri
 Dekoratif kumaş gül
HAKAN & UTKU
Olimpiyat ateşli kadın
Yaklaşan Atina Olimpiyatları'nın...
AYŞE TÜTER
Bademli köfte
Kıyma, kırmızı biber, soğan, sarmısak,...
Polis borç için dehşet saçtı
Borcunu vermeyen arkadaşının kardeşiyle tartışan polis memuru L. Ç.,...
İkizleri unutmadı
Baştabip Albay Cengiz Aydın iki yıl önce Diyarbakır'ın Başarı...
'Zerda'nın konağı gibi dekore edin!
TÜRKİYE'DEKİ televizyon izleyicileri henüz başlıktaki gibi bir...
Güllerle kutladılar
Güllerle kutladılar
Ünlü şarkıcı Seda Sayan, Sevgililer Günü'nü iki yıldır büyük aşk...
Tansa'nın düğün estetiği
Tansa'nın düğün estetiği
Yıllar sonra tekrar flört etmeye başlayıp, 29 Ocak'ta yıldırım...
Sevgililer Günü hediyesi 400 bin dolarlık kolye.
Sevgililer Günü hediyesi 400 bin dolarlık kolye.
Jennifer Lopez'in uzatmalı sevgilisi Ben Affleck'ten...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.