kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Paparazzilere kızdı mahalleyi satın aldı
Paparazzilere kızdı mahalleyi satın aldı

Microsoft'un sahibi Bill Gates, gözlerden uzak bir hayat sürmek için malikânesinin çevresindeki ev ve arsaları satın alıp tampon bölge kurdu. Komşuları, "Böyle olaylara 1400'lü yılların baronları zamanında rastlanırdı" diyerek tepki gösteriyor.

DÜNYANIN en zengin işadamı unvanını elinde bulunduran Microsoft'un sahibi Bill Gates'in, paparazzilerden kaçarak gözlerden uzak bir hayat sürmek çin malikânesinin çevresinde bulunan evleri birer birer satın aldığı ortaya çıktı. Seattle Times'ta yer alan habere göre Gates, insanların özel hayatına müdahalesini engellemek için Amerika'nın Seattle kentine 20 km uzaklıkta bulunan Medina'daki malikânesinin çevresinde bulunan dokuz ev ve 11 araziyi satın aldı. Emlak kayıtlarına göre 1994- 2003 yılları arasında 4.2 dönümlük arazi satın alan Gates, böylece özel hayatını korumak için 14.4 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.

TAMPON BÖLGE KURDU
Aile sözcüsü Joe Cerrell "Satın alınan bu evler Gates'lerin malikanesinde tampon bir bölge oluşturacak" diyerek, Gates'lerin gizliliğe çok fazla önem verdiklerini söyledi. Medina şehir konseyinin eski bir üyesi aynı zamanda avukat olan Read Langenbach ise bazı evlere Bill Gates ve ya Microsoft'la bağlantıları olan ya da onun için çalışan kişiler adına alındığını ve onların yerleştiğini iddia etti. Fakat herkes bu değişimden rahatsız. 1951'den bu yana Medina'da yaşayan Paulla Upjohn bu değişimin ardından dar yollarda daha fazla trafik olduğundan ve eski komşuluğun kalmadığından yakınıyor. Upjohn "İnsan olarak Gates'lerden hiçbir şikayetim yok. Fakat komşuluk çok değişti" diyerek etrafında kimsenin kalmadığından yakınıyor. Aile sözcüsü Cerrell, komşulardan gelen bu yakınmalara karşı, "Gates ailesi iyi komşu olmaya çalışıyor. Gates'in temsilcileri komşularla biraraya gelip herhangi bir problem olup olmadığını görüştü" demekle yetindi. Fakat evlerde kimin yaşadığına dair soruları yanıtsız bırakarak, arazilerle ilgili tasarlanmış planların olmadığını söylemekle yetindi.

'BARONLAR GİBİ'
Şehir yetkilileri ise bu konudan endişeli. Çünkü satın alanlar yeni evlerinde yaşamazsa şehir konseyinde sermaye sıkıntısı yaşanacak. Medina Belediye Başkanı bu durumla ilgili hiçbir sorunları olmadığını söylerken, emlakçılar ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarını söyledi. Amerikalı uzman John McIlwain "Dünyada çok sayıda zengin insan var ama ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Daha önce zenginlerin evlerinin etrafındaki arazileri alıp buralara çalışanlarını yerleştirdiğini hiç duymadım. Buna benzer bir olay 1300'lü 1400'lü yıllarda İngiliz baronları döneminde yaşandı. Onlar da buna benzer bir sistem uyguladı, fakat ev satın alarak içlerine kölelerini yerleştirmedi" dedi. Bu arada, Gates'in çalışanların şu anda kreş olarak kullanılan bir araziyi araba parkı haline getirmek istediği fakat yetkililerin buna izin vermediği de iddia edildi.

DIŞ HABERLER

DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Mahkemeyi sirke çevirdi
 Robot, kara kutuyu 800 metrede buldu
 Spirit'ten iyi haberler
 Muhalefeti uçakta rehin aldı" iddiası
 ABD'li genç kızın katili Türk genci mi?
 "Kararı inceleyeceğiz"
 Yasaklar şehri
 Ceset kokulu çiçek
 22 yıl ölümü bekledi
 İsrailli elçi, İsveç'te müzeden atıldı
 Benim hayalim barış
 ABD’den yanıt:Irak’ta kararı Irak halkı verir
 Dünyada protesto
Yeni Aslan'a ilk kupa
Yeni Aslan'a ilk kupa
Devre arasında büyük değişim yaşayan G.Saray, Efes Cup finalinde...
5 milyon $ eder
5 milyon $ eder
"Ağır bir ameliyat geçirmiş. Bu nedenle rahat değildim. Ama...
IKYB'den yanıt: İçişlerimize saygı gösterin
IKYB'den yanıt: İçişlerimize saygı gösterin
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Irak'ta...
AB Başkanı Türkiye'den 'dostça' gitti
AB Başkanı Türkiye'den 'dostça' gitti
AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Romano Prodi,...
'Kurban Bayramı'nda elimi öpecek
'Kurban Bayramı'nda elimi öpecek
Kütahya'da F- 16'sıyla düşen Üsteğmen Mehmet Karakuzulu üç gündür...
Neşter değil fiyasko
Neşter değil fiyasko
Yargı mensuplarına rüşvet verildiği iddiasıyla başlatılan “Neşter...
Hocam lütfen söndür sigaranı
İstanbul İl Eğitim ve Gençlik Komisyonu, öğretmenlerden okullarda...
Okul müdürleri artık çifte sınavla belirlenecek
Torpilli atama devri kapanıyor
MİLLİ Eğitim Bakanlığı,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.