kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Meclis'te kavga
Meclis'te kavga

Dinçer tarafından hazırlanan Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri meydan savaşına dönüştü.

AKP ve CHP arasında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer nedeni ile yaşanan tartışma, Meclis'te kavgaya dönüştü. Dinçer tarafından hazırlanan Kamu Reformu Yasa Tasarısı'nın İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri bir meydan savaşına dönüştü. Plan Bütçe Komisyonu'nu terkeden bazı CHP'liler Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in üzerine yürüdü. TBMM'deki ilk kavga İçişleri Komisyonu'nda yaşandı. 50-60 milletvekili ile CHP'liler toplantı salonuna "çıkartma" yaptı. Bunu gören AKP'li Ümmet Kandoğan, CHP'lilere "Ne işiniz var burada? Toplantıya katılmayacağız demedi mi genel başkanınız" dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol kısmen sakin duran CHP'lilere "bağırın" diye işaret verince bir anda ortam gerginleşti. Yaşanan tartışmalardan sonra İçişleri Komisyonu Başkanı Ziayettin Akbulut oturumu açtı. CHP'li Hakkı Ülkü usul hakkında söz alıp, Başbakanlık Müşteşarı Ömer Dinçer'e yüklendi. Ülkü, tasarının cumhuriyetin temellerini yıkmaya dönük olduğunu savununca, Akbulut, Ülkü'nün sözünü kesti. Tartışma bunun üzerine daha da büyüdü. AKP'nin, basının dışarı çıkarılmasına ilişkin talebine CHP'liler karşı çıktı. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, "Basını dışarıya çıkarırsanız derin demokrasi kavramınızda boğulursunuz" dedi. AKP'li Ali Yüksel Kavuştu, CHP'lilere dönerek, "AKP'liler güzel güzel oturuyor. CHP'liler olay çıkarıyor. CHP demek tahrikçi demek, memlekete zarar demek" deyince CHP'liler Kavuştu'nun üzerine yürüdü. CHP'li Mehmet Tomanbay, "Atatürk'ün partisini, Atatürk'ü yıkmaya çalışıyorsunuz. Siz de şeriatçı, bölücüsünüz, yıkıcısınız" dedi. CHP'li Koç, "Siz aslınızı, özünüzü inkar ediyorsunuz" diye bağırdı. Bir AKP'linin "Anarşist misiniz" diye laf atması üzerine CHP'li Emek, "Milletvekillerine nasıl anarşist dersin" diye tepki gösterdi. Tartışmaların büyümesi üzerine TBMM tarihinde pek de rastlanmayan bir görüntü ortaya çıktı. Muhalefet değil, iktidar milletvekilleri salonu terk etti. Tüm bu olaylar yaşanırken, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun sessiz kalmayı tercih etmesi dikkat çekti. Komisyondaki tartışmalar, öğleden sonra da devam etti. AKP'lilerin kameraları salondan dışarıya çıkarmak istemesine CHP'liler yine şiddetle karşı çıktılar. Komisyon kapısında kol kola girerek barikat kuran CHP'liler basın mensuplarını dışarıya bırakmadılar. Tartışmalar bitmeyince AKP'liler, toplantının kapalı yapılması için önerge verdi. Önerge, AKP'nin oylarıyla kabul edildi.

İKİNCİ RAUND
Meclis'teki kamu reformu kavgasının ikinci raundu Plan Bütçe Komisyonu'nda yaşandı. CHP'li 60 milletvekilinin katıldığı oturumda, Ali Kemal Kumkumoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Dinçer'i, "Cumhuriyet düşmanı" olmakla suçladı. Tansiyonun çok yükseldiği toplantıda, karşılıklı bağıran AKP ve CHP'liler birbirlerinin üzerine yürüdü. Müsteşar Dinçer'in azledilmesini ve tasarının geri çekilmesini isteyen CHP'liler oturumu protesto ederek salondan çıktılar. CHP'li Muğla Milletvekili Gürol Ergin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in üzerine yürüdü. Ergin, Şahin'e, "Cumhuriyetle uğraşmayın. Akıllı olun. Size cumhuriyeti yıktırmayız. Hiçbir başbakana bakana bürokrata cumhuriyeti yem ettirmeyiz" diye bağırdı. Şahin, "Kimse cumhuriyeti yıkmak istemiyor. Cumhuriyet bir değil bin bürokratın bile yıkamayacağı kadar güçlüdür" dedi.
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İncirlik tartışılırken Esenboğa kullanıldı
 'Kürtler'in ateşle oynaması önlenmeli'
 ABD: KADEK'in her adı teröristtir
 Neşter'de gözaltı sayısı 14'e çıktı
 'Etik kurallara uymayanlar ayıklanır'
 Uzan: "Seçimin geçerliliği tartışılır"
 Erdoğan:Kürtler ateşle oynamasın
YAVUZ DONAT
İğneli koltuklar
Çarşamba, saat 12.45... Yargıtay...
 atv 19.00
"atv Ana Haber"
 Show TV 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 19.30
"Ana Haber Bülteni"
 Star 20.10
"Spor"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 TRT 1 18.35
"Yedi Numara"
İçmeyenler için şaraptan hap yapıldı
Günde bir kadeh kırmızı şarabın kansere, kalp ve damar...
Hastaneyi yaşama döndüren başhekim
Zarar eden Marmara Hastanesi'nin başına getirilen Prof. Zehra Kavak,...
Andaç'ın centilmeni
Andaç'ın centilmeni
Kokain alemleriyle gündeme gelen Atik Berberoğlu'nun, iki yıl...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.